Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oprava silnice v Oldřichově v Hájích uzavře průjezd na Raspenavu

Kvůli rekonstrukci silnice v Oldřichově v Hájích bude od pondělí 27. dubna uzavřen průjezd z Mníšku přes Oldřichov na Raspenavu. Motoristé budou muset po objízdné trase přes Frýdlant, řekl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp. Silnice měla být podle původních plánů pro dopravu uzavřena už od 14. dubna, kvůli pandemii koronaviru ale práce nabraly zpoždění podobně jako na jiných stavbách v kraji.

Krajská silnice třetí třídy v Oldřichově v Hájích je hojně využívanou trasou nejen pro osobní automobily, ale také pro kamiony mířící přes Oldřichovské sedlo do Raspenavy, Hejnic nebo Lázní Libverda. Rekonstrukce začala loni v srpnu a hotová by měla být do konce letošního roku. Stavba zhruba za 148 milionů korun patří k největším krajským investicím, velkou část ale zaplatí evropské fondy. „Obnovy se dočkají zhruba tři kilometry silnice," řekl Čáp.

Asi 30 miliony korun se na rekonstrukci podílí obec Oldřichov, která počítá s výstavbou chodníku, schodiště u obecního úřadu a úpravami zeleně. „Hlavním cílem je zvýšení bezpečnosti chodců v obci, staví se proto zhruba tři kilometry chodníku. Je to nákladná akce, budeme si na to muset půjčit," řekl starosta Jaromír Tichý (NEZ). Zatímco loni stavbaři pracovali za částečných dopravních omezení, letos by měla být silnice většinu stavební sezony pro dopravu zcela uzavřená.

Pokračování rekonstrukce silnice v Oldřichově v Hájích není jedinou stavbou, která v Libereckém kraji kvůli koronaviru nabrala zpoždění. Tou největší je rekonstrukce křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu. O více než dva týdny se tam posunula uzavírka napojení křižovatky na silnici I/65, práce začaly až v úterý 14. dubna. Nejdřív v květnu začne podle Čápa například dlouho plánovaná rekonstrukce silnice z Mimoně na Mnichovo Hradiště.

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky silnice, stavby, koronavirus, Oldřichov v Hájích, Raspenava, doprava, rekonstrukce, pandemie covidu-19, Liberecký kraj, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Hejnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Schovánek

1 metr/50 000 Kč

Pondělí, 20. dubna 2020, 13:34Odpovědět

Oprava silnice v Oldřichově v Hájích uzavře průjezd na Raspenavu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.