Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci v centru zavádí Jablonec novou linku MHD

Kvůli rekonstrukci v centru zavádí Jablonec nad Nisou od července novou linku městské dopravy. Společnost Jablonecká dopravní tím vyslyšela prosby seniorů, kterým stavba výrazně zkomplikovala cestování do centra. Autobusy mimořádné linky 123 budou jezdit maximálně do listopadu, kdy by měly práce v oblasti křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní skončit, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

„Na společnost Jablonecká dopravní se obrátili senioři bydlící v lokalitě ohraničené ulicemi Na Vršku, Liberecká a Budovatelů. Jelikož je tato část města od 16. března kvůli uzavřené křižovatce částečně bez obsluhy MHD, využívali zdejší občané k cestě do centra náhradní autobusový spoj za tramvajovou linku 11. Ten už ale od 25. května nejezdí," popsal důvody zavedení nové linky ředitel Jablonecké dopravní Luboš Wejnar.

Už druhý týden jezdí tramvaj opět na konečnou u Tyršova parku a pro seniory nad 70 let, kteří mají problém s pohybem, je najednou MHD téměř nedostupná. „Nejbližší zastávka je pro tuto věkovou kategorii špatně dostupná, a to v ulici 28. října, kam je odkloněna část městských linek po dobu uzavírky, nebo u zimního stadionu," řekl Wejnar. Nová linka 123 teď spojí Libereckou ulici s autobusovým nádražím, jezdit bude od 1. července.

Mimořádná linka bude jezdit pětkrát denně v pracovní dny a jednou denně o víkendech. Pojede z autobusového nádraží se zastávkami v Kamenné ulici, u kina Radnice, divadla, v opačném směru pojede z Liberecké přes ulici 28. října a zastávky u obchodní akademie na Horním náměstí, odkud se vrátí zpět na autobusové nádraží. Dočasný spoj přijde na 126.000 korun, Jablonecká dopravní ho zaplatí z úspor. Omezením dopravy v souvislosti s koronavirovou pandemií ušetřila v Jablonci od března zhruba 2,5 milionu.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky MHD, silnice, stavby, senioři, Jablonec, Jablonec nad Nisou, městská hromadná doprava, Jablonecká dopravní a.s., autobusové nádraží, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci v centru zavádí Jablonec novou linku MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.