Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Českolipská silnice na Kozly bude do poloviny prosince uzavřena

Práce na příjezdové silnici do Dubice uzavřou silnici vedoucí na Kozly. Kvůli rekonstrukci mostu bude silnice třetí třídy směrem na Kozly od středy do poloviny prosince pro dopravu uzavřena.

Objízdná trasa do Kozlů a Kvítkova povede přes Sosnovou, Zahrádky a Stvolínky. Rekonstrukce silnice bude pokračovat i příští rok, vyjde na téměř 70 milionů korun. Liberecký kraj získal na projekt dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, řekl ČTK vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Krajská silnice je jednou z důležitých příjezdových komunikací do průmyslové zóny Dubice, léta je ale ve velmi špatném stavu a lidé si na její stav často stěžovali. „Připomínala spíš tankodrom, jsme rádi, že se podařilo zajistit peníze na její rekonstrukci, i když to zkomplikuje dopravu," řekla na dotaz mluvčí českolipské radnice Kristýna Kňákal Brožová. Uzavřena podle ní bude celá silnice od křižovatky směrem na Bořetín až po křižovatku s hlavní silnicí I/15.

Rekonstruován bude podle Čápa zhruba sedmikilometrový úsek silnice. Obnoven bude její povrch i podloží, které je v nevyhovujícím stavu. Současně budou opraveny propustky, přeloženy inženýrské sítě a doplněna svodidla. Silnice dostane i nové odvodnění. „V letošním roce se bude rekonstruovat jediný most na trase, včetně navazujících úseků komunikace s tím, že zbylé úseky - stěžejní část silnice, se bude dělat až v příštím roce," řekl Jan Čáp.

Úplná uzavírka by podle vedoucího odboru dopravy měla skončit v prosinci. Pokud to ale podmínky dovolí, budou práce pokračovat. „Na zimu stavbaři práce přeruší a silnice by měla být průjezdná," řekl Čáp. Další omezení začnou jaře, jakmile to klimatické podmínky dovolí, budou práce pokračovat. Kompletně by mělo stavbu dokončit sdružení firem Silnice Žáček a SaM silnice a mosty příští podzim.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Č. Lípa, Liberecký, silnice, doprava, Kozly, Státní fond dopravní infrastruktury, Liberecký kraj, Kvítkov, Stvolínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipská silnice na Kozly bude do poloviny prosince uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.