Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Některé silnice kolem Rádelského mlýna na zimu pro auta uzavřou

Některé krajské silnice kolem rekonstruované křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu se na zimu pro auta uzavřou. Trasy, po nichž si stovky motoristů zkracují cestu, by v zimě mohly být nebezpečné. Jen v jednom směru bude průjezdná silnice z Milířů na Jeřmanice, na silnici mezi Radoňovicemi a Pelíkovicemi zase budou moci vjet jen místní nebo autobusy. Omezení začnou platit od středy 18. listopadu a potrvají do konce března příštího roku, řekl vedoucí Odboru dopravy Krajského úřadu v Liberci Jan Čáp.

Na rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn na silnici I/35 se pracuje od začátku března. Od 14. dubna je uzavřené napojení na silnici I/65 směrem na Jablonec nad Nisou a Rychnov. Řidiči musí do Jablonce po objízdných trasách přes Liberec nebo po silnici I/10 přes Turnov a Železný Brod. Motoristé včetně řidičů kamionů to ale často nerespektovali a jezdili po silnicích, kde se na některých místech sotva vyhnou dvě osobní auta. Problémy byly v Rádle, Jeřmanicích nebo právě mezi Radoňovicemi a Pelíkovicemi. Kraj se proto s policií dohodl na zpřísnění omezení a větším dohledu.

Na zimu se teď opatření ještě zpřísní. Krajský úřad se dohodl s policií a starosty na úplném uzavření silnice třetí třídy mezi Radoňovicemi a Pelíkovicemi. „Vzhledem k vysoké hustotě provozu a stavu silnice jsme rozhodli v případě této spojky z Hodkovic nad Mohelkou na Rychnov o úplném uzavření. Výjimku mají místní obyvatelé a veřejná doprava. Kdyby napadl sníh a vozidla zimní údržby by se měla míjet s jinými auty, bylo by to nebezpečné," uvedl Čáp. Platí to podle něj i pro silnici třetí třídy od Jeřmanic do Milířů, ta bude uzavřena pro veškerou dopravu. Projet bude možné jen ve směru od Milířů na Jeřmanice.

Krajský úřad chce, aby řidiči uzavřenou křižovatku objížděli po stanovených trasách a nekomplikovali dopravu v obcích. Na to, aby řidiči zákazy vjezdu neporušovali, dohlédnou policisté. Na hlavním tahu na Prahu by se nejpozději od 19. prosince měla doprava zlepšit, v každém směru by měly být k dispozici dva pruhy. Teď se na Prahu jezdí v jednom, ve špičkách se tam tvoří kolony a často dochází k nehodám. „Úplná uzavírka napojení na silnici I/65 by měla skončit v polovině prosince roku 2021," dodal Čáp.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky počasí, stavby, správa, Liberecký kraj, silnice, zima, mlýn, Liberec, Jeřmanice, Praha, Jablonec nad Nisou, Turnov, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé silnice kolem Rádelského mlýna na zimu pro auta uzavřou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.