Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zatáčka v Hejnické ulici nebo u Dolánek. Nehodové úseky se mění v bezpečnější

Některé nebezpečné úseky, ve kterých docházelo opakovaně k nehodám, prošly úpravou. Příkladem je lépe značená je zatáčka v Hejnické ulici v Liberci.

Některé nehodové úseky v Libereckém kraji jsou bezpečnější, na základě podnětů z krajského úřadu a policie je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) upravilo. Drsnější a tedy bezpečnější je zatáčka na příjezdu do Mníšku na Liberecku. Připravuje se také úprava zatáčky u Dolánek, kde minulý týden narazilo auto do rodinného domu a čtyři lidé se zranili, řekl ČTK vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Auto u Dolánek nad ránem narazilo do domu. Čtyři zranění

Policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo v sobotu krátce před druhou hodinou ráno. Auto na silnici mezi Malou Skálou a Turnovem u Dolánek narazilo do domu. Při nehodě se zranili čtyři lidé.

Nehodovost sleduje krajský úřad dlouhodobě v rámci každoročně zpracovávané analýzy dopravy a na základě zjištění podává podle Čápa podněty k úpravám, které mají nehodám předcházet. I díky tomu došlo v minulosti mimo jiné třeba k úpravě složité mimoúrovňové křižovatky u Globusu, které se přezdívá Sněhulák a přibývá míst k bezpečnému přecházení.

„U složitějších lokalit na státní silniční síti zadáváme u dopravních inženýrů podrobnější studie, které navrhnou konkrétní opatření," řekl ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth. Dopravně-inženýrská studie například vznikla i v rámci posouzení křižovatky silnice I/13 se silnicí III/27253 mezi Mníškem a Albrechticemi u Frýdlantu, kde došlo k úpravám dopravního značení a snížení rychlosti.

Provizorně silničáři upravili před zimou i příjezd po silnici I/13 do Mníšku, v pravotočivé zatáčce se řidiči za mokra často dostávali do smyku, na základě měření vlastností vozovky proto zdrsnili na zimu úsek odfrézováním. „Na jaře příštího roku, po skončení zimního období, provedeme výměnu povrchu vozovky za povrch s protismykovými vlastnostmi. Úsek silnice bude doplněný i psychologickými prvky," doplnil Wohlmuth.

Krajský silniční úřad jedná také o úpravách silnice I/10 v Dolánkách u Turnova, kde minulý týden v noci havaroval vůz do stěny rodinného domu a čtyři lidé se zranili. „Jedná se o úsek, kde dochází k nehodám kvůli velké rychlosti, auta se tam často dostávají do protisměru a někdy i mimo silnici," popsal Čáp. Silnice tam proto podle něj dostane svodidla a nebezpečný oblouk zvýrazní vodící desky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, správa, nehoda, silnice, stavby, ŘSD, Liberecký, havárie, Liberec, Mníšek nad Hnilcom, Ředitelství silnic a dálnic, zima, Liberecký kraj, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatáčka v Hejnické ulici nebo u Dolánek. Nehodové úseky se mění v bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.