Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štve vás doprava v Liberci a Jablonci? Její budoucnost lze ovlivnit na online debatě

Každý se může zapojit do debaty, která se bude věnovat dopravě v Liberci a Jablonci. Koná se ve středu 17. března v online formátu, kromě odborníků se tak může zapojit prakticky každý. Lidé tak mohou ze svých každodenních zkušeností připomenout, co jim na dopravě ve městech vadí.

„Díky veřejnému projednání může kdokoliv na základě osobních zkušeností podávat vlastní návrhy na to, co a jak bychom měli v městské dopravě do budoucna změnit a vylepšit,“ řekla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová.

Zúčastnit se může v podstatě neomezený počet účastníků. „Stačí se zaregistrovat a poté sledovat průběh projednání odkudkoliv prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu. Reagovat na může každý zasíláním textových zpráv do otevřeného chatu. V něm budou zástupci projektu a případně jejich hosté během celého přenosu také odpovídat na dotazy, připomínky a návrhy diskutujících,“ vysvětlila Monika Klemšová z Odboru strategického rozvoje a dotací statutárního města Liberec.

Projednání se uskuteční ve středu 17. března 2021. Přímý přenos bude vysílán prostřednictvím kanálu Youtube a odkazu umístěného na webových stránkách projektu www.chytrenacestu.cz. Odkaz na vysílání bude na webových stránkách umístěn 30 minut před začátkem. 

Záznam z projednání bude následně umístěn na webových stránkách projektu http://www.chytrenacestu.cz/. Náměty, dotazy a připomínky lze zasílat i dodatečně až do 21. března 2021 na e-mailovou adresu: pripominky@chytrenacestu.cz.

Témata veřejného projednání

  • Veřejný prostor přívětivý pro pěší 
  • Podpora využívání nemotorové dopravy
  • Atraktivní veřejná doprava
  • Racionální využívání automobilové dopravy v centrech měst
  • Zlepšení podmínek pro parkování obyvatel

Rozděleno je do dvou částí

  • LIBEREC:
    16:00 – 17:30 hod. (účastníci se budou moci přihlásit prostřednictvím počítače nebo mobilního zařízení již od 15:30 hod.) 
  • JABLONEC NAD NISOU:
    18:00 – 19:30 hod.

    Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

    Autoři | Foto Dominik Svoboda

    Štítky doprava, online debata, Liberec, jablonec, Jablonec nad Nisou, projekt, webová stránka, Radka Loučková Kotasová, YouTube

    Komentáře

    Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

    Štve vás doprava v Liberci a Jablonci? Její budoucnost lze ovlivnit na online debatě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.