Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Začíná rekonstrukce silnice z Chrastavy na Liberec. Práce potrvají do července

Dnes začíná rekonstrukce frekventované silnice I/35 z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel, která zkomplikuje dopravu na Liberecku. Práce na více než sedmikilometrovém úseku komunikace potrvají až do poloviny července.

Provoz tam bude sveden do jízdního pásu ve směru na Chrastavu, v první etapě bude do června uzavřený exit 14 Machnín a také exit 17 do Svárova, řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Po objízdných trasách budou muset i linkové autobusy.

Čtyřproudá silnice z Liberce na Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou patří k nejzatíženějším v Libereckém kraji, denně po ní projede až 30.000 aut. Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Studeckého diagnostický průzkum odhalil špatný stav vozovky zaviněný zejména růstem těžké nákladní dopravy. Loni stavbaři opravili levý jízdní pás ve směru na Chrastavu, letos čeká rekonstrukce druhou půlku komunikace. Kromě rekonstrukce povrchu stavebníci vyměňují také mostní závěry u 12 mostů a protihlukové stěny doplňují o pruhy, jež brání střetu s ptáky.

Na silnici I/35 ale čekají motoristy i další komplikace. „Uzavírka ve směru od Chrastavy nebude končit u Stráže nad Nisou jako loni, ale až před tunelem v Liberci. Kvůli opravám dešťové kanalizace ve středovém pásu bude pro dopravu uzavřený také rychlý pruh od Stráže na Liberec. Tato částečná uzavírka bude plynule navazovat na úplnou uzavírku pravého jízdního pásu silnice od Chrastavy," řekl Čáp. S dopravním omezením na tomto více než kilometrovém úseku musí podle něj motoristé počítat až do konce dubna.

Omezený je stále také provoz na úseku I/35 od Liberce na Turnov, kde se už přes rok pracuje na rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky se silnicí 65 u Rádelského mlýna. Uzavřené je napojení směrem na Jablonec nad Nisou a doprava musí po objízdných trasách přes Liberec nebo Železný Brod. V únoru tam dopravu převedli na nově vybudovanou část silnice a v každém směru se jezdí jen jedním pruhem. Ve špičkách se tam proto tvoří kolony. „Zatím je to tak povolené až do 15. prosince, kdy by měla přestavba mimoúrovňové křižovatky skončit," dodal Čáp.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, ŘSD, Liberecký, silnice, Liberec, Chrastava, rekonstrukce, doprava, Liberecký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, Bílý Kostel nad Nisou, Liberec XXXIII-Machnín, Svárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rekonstrukce silnice z Chrastavy na Liberec. Práce potrvají do července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.