Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zimní uzavírky na Rádle a v Hodkovicích skončily, pro náklaďáky platí zákaz i nadále

Na krajských silnicích v Rádle a Hodkovicích nad Mohelkou na Liberecku skončily včera o půlnoci zimní uzavírky vyvolané rekonstrukcí křižovatky Rádelský mlýn na I/35 z Liberce na Prahu.

Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny včetně dodávek ale zůstanou tyto komunikace dál uzavřené, řekl vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje Jan Čáp.

Práce na rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn začaly loni v březnu, v dubnu pak stavba uzavřela napojení na silnici I/65 směrem na Jablonec nad Nisou a Rychnov. Řidiči musí do Jablonce po objízdných trasách po I/35 přes Liberec nebo po silnici I/10 přes Turnov a Železný Brod. Stovky řidičů si ale cestu zkracovaly přes Jeřmanice a Rádlo nebo přes Hodkovice nad Mohelkou, Radoňovice a Pelíkovice. Jde ale o silnice, na nichž se i v létě dvě auta s obtížemi vyhnou, v zimě je to ještě horší. Silnice se navíc nesolí, a hrozily tak velké dopravní komplikace. Proto Krajská správa silnic Libereckého kraje požádala o omezení provozu.

Křižovatka u Rádelského mlýna by měla bý znovu průjezdná v polovině prosince.

Už od prosince byl jednosměrný provoz z Milířů do Jeřmanic, v lednu pak přibyly značky, které zakazovaly průjezd Rádlem. Zpřísněná byla i pravidla v Hodkovicích. „Teď tato opatření končí, pro nákladní dopravu budou ale tyto silnice dál uzavřené," řekl Čáp. Řidiči nákladních aut podle něj ale často zákaz ignorují, i v zimě se ale podle několikrát stalo, že řidiči kamionů na úzkou silnici vjeli. V lednu tak v jediném dni vyprošťovali silničáři i čtyři kamiony, které v zatáčkách na zasněžené silnici zůstaly viset a provoz zcela zablokovaly.

Krajská správa silnic podle Čápa žádala, aby zůstal jednosměrný provoz z Milířů do Jeřmanic až do ukončení rekonstrukce u Rádelského mlýna, správní úřad na to ale nepřistoupil. „Nedoporučila to ani policie, není pro to důvod, navíc tuto silnici hojně využívají cyklisté a mohlo by to být nebezpečné," řekl Čáp. Policie navíc podle něj doporučila úsek osadit dopravním značením, které bude upozorňovat na zúžení komunikace, a snížit tam rychlost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, automobilová, stavby, správa, Liberecký, silnice, Hodkovice nad Mohelkou, mlýn, Liberecký kraj, rekonstrukce, Liberec, Praha, Jeřmanice, Jablonec nad Nisou, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní uzavírky na Rádle a v Hodkovicích skončily, pro náklaďáky platí zákaz i nadále  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.