Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na silnicích v horských oblastech leží rozbředlý sníh, někde mohou povrchy namrzat

Všechny silnice v Libereckém kraji jsou s opatrností sjízdné. V některých částech kraje se může tvořit námraza, hlavní tahy jsou po chemickém ošetření.

V horských oblastech na Jablonecku a Semilsku na nich leží rozbředlý sníh či jeho zbytky, v dalších částech kraje mohou mokré povrchy silnic namrzat. Teploty se v kraji vrátily pod nulu. Dnes ráno bylo mezi minus dvěma až minus třemi stupni Celsia, na horách klesly pod minus pěti stupňů, vyplývá z dat na webu Českého hydrometeorologického ústavu.

Zbytky sněhu jsou i na silnici 14 z Jablonce nad Nisou do Harrachova. Jinak jsou hlavní tahy v kraji po chemickém ošetření podle údajů silničářů mokré nebo vlhké. Meteorologové v předpovědi pro Liberecký kraj varují, že na hřebenech hor se mohou místy tvořit sněhové jazyky. Přes den by měla být v kraji proměnlivá, převážně velká, oblačnost se sněhovými přeháňkami. Ojediněle mohou být bouřky. Teploty se přes den dostanou maximálně na dva až pět stupňů Celsia, na horách zůstanou pod nulou.

S omezením musejí ode dneška počítat motoristé na příjezdu do Liberce od Prahy po silnici I/35. Důvodem je rekonstrukce mostu u Makra v Liberci-Doubí. Doprava tam až do září bude vedena obousměrně ve druhém jízdním pásu ve směru na Prahu. Stavbaři dnes kvůli rekonstrukci, jež potrvá do června, uzavřou také silnici z Liberce na Ještěd. Motoristé se z Liberce dostanou jen k parkovišti u kabinové lanovky. Parkoviště na Výpřeži a vrchol Ještědu budou pro automobily i cyklisty přístupné jen z druhé strany Ještědského hřbetu od Proseče pod Ještědem nebo Křižan.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Liberecký, Liberecký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Liberec, Praha, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou, Harrachov, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v horských oblastech leží rozbředlý sníh, někde mohou povrchy namrzat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.