Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oblíbená jízdenka Euro Nisa Ticket se dočkala modernizace. S dospělými jezdí děti zdarma, přibyla i třídenní varianta

PR článek

Tři země, jedna jízdenka. K tomu zvýhodněné vstupy do kulturních zařízení, kempů nebo zoo. Oblíbená jízdenka Euro Nisa Ticket, která umožňuje cestování po příhraničních oblastech Česka, Německa a Polska, se dočkala modernizace, byť na svůj hlavní účel musela počkat do uvolnění protiepidemických opatření. Nově je více určena rodinám s dětmi, přibyla i vícedenní varianta.

Jízdenku Euro Nisa Ticket využívalo v posledních letech desítky tisíc lidí. Projekt má kořeny v jízdence Libnet+, kterou začali lidé poprvé využívat už v roce 2004. Po deseti letech se sjednotila s německou mutací pod společným názvem Euro Nisa Ticket (ENT). Její cena ani podoba neprošly od té doby víceméně žádnou změnou, z tohoto důvodu začala v posledních letech práce na její modernizaci.

Ideální plán na rodinný výlet

Od prvního dubna letošního roku tak mohou lidé využít služby její nové verze Euro Nisa Ticket+ (ENT+). „Záměrem modernizace projektu bylo rozšířit potenciál jízdenky. Nyní se více soustředí na rodiny s dětmi a přeshraniční rodinné výlety,” vysvětluje Jan Maxa ze společnosti KORID LK, která má v Libereckém kraji na starosti organizaci veřejné dopravy.

Vedle cestování různými dopravními prostředky se budou výhledově nabízet také zvýhodnění při návštěvách turistických zařízení. „Cílem je, aby to nebyla pouhá jízdenka, ale nabízela i spoustu benefitů u poskytovatelů služeb v cestovním ruchu, například slevy na vstupné nebo jiné výhody. S dalšími možnými partnery projektu jednáme, bohužel jednání byla negativně ovlivněna covidem a začínáme tak od začátku,” dodal Maxa.

Mírné zdražení kompenzuje jízdenka pro děti zdarma

Součástí modernizace jízdenky je podle Maxy výrazná změna nabídky. „Po celou dobu existence neprošla jízdenka žádnou cenovou úpravou, z hlediska realizovatelnosti projektu už bylo existenčně nutné provést změnu, která by však nebyla jen o pouhém zdražení,” vysvětluje Maxa.

Jednodenní jízdenka platná ve vlacích, autobusech a městské hromadné dopravě v příhraničních regionech třech států vyjde dospělého na 260 korun. „Ke každé jízdence však může cestovat se dvěma dětmi od šesti do čtrnácti let (včetně) zdarma,” vysvětlil Maxa.

Jízdenky je nově možné zakoupit ve variantách pro jednu až pět osob. Pětičlenné rodině s dvěma dětmi do 15 let a jedním do 6 let tak postačí jízdenka pouze pro dvě osoby za 390,- Kč.

Tři země, tři dny plné výletů

Projekt modernizace proběhl v rámci Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014–2020 pod názvem Rozvoj jízdenek Euro-Nisa-Ticket-ENT Future 2020

Další novinkou nové jízdenky ENT+ je možnost zakoupení třídenní jízdenky. Jednoho dospělého se dvěma dětmi vyjde na 600 korun. „Třídenní varianta vznikla na základě požadavku organizátorů cestovního ruchu, protože je výhodná pro ubytované návštěvníky z jiných regionů,“ vysvětluje Maxa.  

Papírovou jízdenku postupně doplní aplikace

Jízdenku ENT+ lze zakoupit u všech řidičů autobusů a průvodčích vlaků, v informačních kancelářích dopravců zapojených do IDOL nebo přes německou aplikaci HandyTicket Deutschland a plánovanou českou aplikaci Idolka„Jízdenka má u českých dopravců zatím jen papírovou podobu, v rámci postupné modernizace systému Idol vznikne také její mobilní verze pro chytré telefony. K tomu samozřejmě existuje i německá verze jízdenky v mobilu,” dodal Maxa.

Podrobné informace o tarifech, možnostech cestování a partnerských službách jízdenky ENT+ najdete na stránkách Integrované dopravy Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Liberec

Štítky euro nisa ticket, doprava, Česko, Polsko, Německo, rodina, idol, korid lk, výlety, Lužická Nisa, cestování, projekt, Liberecký kraj, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Oblíbená jízdenka Euro Nisa Ticket se dočkala modernizace. S dospělými jezdí děti zdarma, přibyla i třídenní varianta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.