Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V dubnu při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřel jeden člověk

V dubnu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Libereckém kraji jeden člověk, loni v tomto měsíci nikdo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly tři životy, stejně jako loni za leden až duben. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Smrtelná byla letos v dubnu nehoda z Velikonočního pondělí. Po střetu s dodávkou zemřel večer 5. dubna řidič BMW, nehoda se stala na silnici z Dolní Černé Studnice směrem na Jablonec nad Nisou.

Celkem se v dubnu stalo v kraji 285 nehod, což je o 25 méně než loni. Při nehodách byli letos v dubnu tři lidé zraněni těžce, 62 lehce. Loni v dubnu utrpělo zranění 69 lidí, z toho tři těžké. Nejčastější příčinou letošních dubnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo úterý 27. dubna, celkem 18.

Od začátku letošního roku se podle předběžných údajů v kraji stalo 1274 nehod, při nichž devět lidí utrpělo těžké a 216 lehké zranění. Za loňský leden až duben policisté evidují 1303 nehod, 13 těžce zraněných a 254 lehce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, Liberecký, duben, havárie, Liberecký kraj, BMW, Velikonoční pondělí, Jablonec nad Nisou, Dolní Černá Studnice, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dubnu při dopravních nehodách v Libereckém kraji zemřel jeden člověk  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.