Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

LETNÍ UZAVÍRKY: Největší komplikace čekají řidiče v Libereckém kraji na hlavních tazích

Největší komplikace čekají o prázdninách řidiče v Libereckém kraji na hlavních tazích, zejména na dálnici 35 z Liberce na Prahu a také v opačném směru z Liberce směrem na Děčín. S omezením ale musí motoristé počítat i při cestě do Krkonoš na silnici 14 a také na silnici 10 v Harrachově. Ještě před prázdninami bude naopak dokončena rekonstrukce silnice z Liberce na Ještěd, otevřena bude po nákladné rekonstrukci také silnice z Podbozkova do Cimbálu na Semilsku, po níž míří turisté do Bozkovských jeskyní.

Oprava silnice na Ještěd se přesune na druhou stranu kopce

Omezení kolem libereckého Ještědu ale s otevřením silnice neskončí, práce se přesunou na druhou stranu kopce. „V průběhu června a července dojde v Křižanech k velkoplošné opravě objízdných tras v souvislosti s rekonstrukcí silnice na Ještědu," řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro Liberecký kraj). Z velkých akcí na krajských silnicích se podle něj v létě turistů nejvíce dotkne pokračující rekonstrukce silnice z Mimoně na hranici se Středočeským krajem. „Na tuto akci bude navazovat další etapa," dodal Sviták.

Přestavba Rádelského mlýna pokračuje

Nejvíc ale podle Svitáka komplikují cestování pro kraji stavby na silnicích první třídy. Tou největší je přestavba mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn na hlavním tahu z Liberce na Prahu. Stále je uzavřený sjezd na silnici 65 na Jablonec nad Nisou a nedaleký Rychnov a řidiči musí jezdit po objízdných trasách přes Liberec nebo Železný Brod. Jezdí se tam jen na polovině vozovky, práce na projektu za 400 milionů korun by měly skončit až v polovině prosince.

Omezení na příjezdu do Liberce

Další omezení čeká řidiče i těsně před Libercem, kde je doprava svedena na polovinu čtyřpruhu kvůli rekonstrukci mostu u Makra, který byl v havarijním stavu. V těchto místech teď nelze sjet z dálnice, práce tam mají skončit až v září. Na silnici 35 se ale pracuje i dál směrem z Liberce na Děčín. Práce na více než sedmikilometrovém úseku komunikace až k Bílému Kostelu by měly skončit už v polovině července. Od března se pracuje také na navazující silnici 13 dál směrem na Nový Bor, tam by ale mělo být do prázdnin hotovo.

Semafory na cestě do Krkonoš

S komplikacemi musí motoristé počítat také při cestě do Krkonoš. Pracuje se hned na dvou úsecích silnice 14 z Jilemnice směrem na Harrachov v oblasti Poniklé a Jablonce nad Jizerou, na obou místech je doprava svedena na polovinu vozovky a řídí ji střídavě semafory. V Jablonci by měly práce skončit v polovině prázdnin, v Poniklé opravy potrvají až do října. Podobný režim je také na silnici 10 Na Mýtě a přímo v Harrachově, kde se rekonstruují mosty. I tam dopravu řídí semafory. Zatímco v Harrachově by měly práce skončit v srpnu, Na Mýtě se bude pracovat až do konce listopadu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky uzavírky, Liberec, Liberecký kraj, doprava, silnice, rekonstrukce, Harrachov, Ještěd, Krkonoše, Praha, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LETNÍ UZAVÍRKY: Největší komplikace čekají řidiče v Libereckém kraji na hlavních tazích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.