Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

V Jablonci skončila oprava havárie plynovodu, omezení v centru ale nekončí

V Jablonci skončily práce na opravě havárie plynovodu, od pondělí tak je znovu průjezdná ulice 5. května. Dopravní komplikace v centru druhého největšího města v Libereckém kraji tím ale neskončí. Pokračují práce na výstavbě dešťové kanalizace a rekonstrukci sítí v centru města, od středy 14. července navíc dopravu zkomplikuje demolice domu v Lipanské ulici u autobusového nádraží. Ulice bude uzavřena do 28. července, řekla mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Budova z roku 1911 v Lipanské ulici je ve velmi špatném technickém stavu a ohrožuje kolemjdoucí. Město za její demolici zaplatí více než dva miliony korun. „Práce měly původně začít už na konci června, vše ale zkomplikovala havárie plynovodu, která si vyžádala úplnou uzavírku nedaleké křižovatky ulic 5. května - Kamenná – Kokonínská, a tak začne až teď," doplnila Fričová. Lipanská ulice bude kvůli demolici uzavřena, omezení dopravy se dotkne zejména autobusů MHD, které budou muset místo objíždět.

Dvoupatrová vila architekta Johanna Schwalmma v Lipanské ulici sloužila naposledy jako Závodní klub podniku Tesla. Původně se uvažovalo o zakomponování domu do projektu nového dopravního terminálu, technický stav budovy to však nedovolil, a tak půjde k zemi. „Vzhledem ke špatnému stavu stavby ji není možné bourat ručně, ale postupně ji bude rozebírat bagr s drapákem a nůžkami. Vytěžené části se budou separovat, plocha po zbouraném objektu bude urovnaná do svahu," popsal postup demolice vedoucí technického odboru magistrátu Pavel Kozák.

Doprava v centru Jablonce nad Nisou je od jara komplikovaná kvůli rekonstrukci sítí a výstavbě dešťové kanalizace. Stavba začala loni, letos se pracuje v ulicích Liberecká, Generála Mrázka a Komenského. Součástí stavebních prací je kompletní rekonstrukce konstrukčních vrstev vozovek a přeložení chodníků, modernizace čeká i veřejné osvětlení. Řidiči musí místo objíždět, odkloněná je také autobusová doprava. „Je to zkouška trpělivosti nás všech, na druhou stranu - opravy sítí i vybudování chybějící kanalizace je nutné," uvedl náměstek primátora Petr Roubíček (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky stavby, plyn, Jablonec nad Nisou, havárie, oprava, demolice, Liberecký kraj, Tesla Motors, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci skončila oprava havárie plynovodu, omezení v centru ale nekončí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.