Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pro děti i Zebru začal v Libereckém kraji nový školní rok

PR článek

S návratem do škol po prázdninách si děti z některých základních škol mohly společně s policisty a zástupci Týmu silniční bezpečnosti a BESIP Libereckého kraje připomenout pravidla bezpečného přecházení vozovky a další pravidla silničního provozu. Nejde jen o to, že se děti každé ráno usazují do školních lavic, ale také o to, že se do školy musí bezpečně dopravit.

Žáčkům opět chvíli potrvá, než si zvyknou na školní režim a osvojí si bezpečnost v ranních zmatcích a spěchu. S tímto se jim po návratu rozhodli pomoci policisté společně se zástupci Týmu silniční bezpečnosti a za využití preventivního projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“ Projekt je zaměřen na účastníky silničního provozu s důrazem na bezpečí chodců. „Nespoléhejme na to, že budou cestu do školy či z ní zvládat bez obtíží. Především u žáků do věku 11 let bývá chování často nevyzpytatelné,“ říká Markéta Novotná, krajská koordinátorka BESIP.

Nová preventivní videa

Pro letošní rok mají policejní preventisté pro děti velkou novinku. Kreslená Zebra ožila, dostala svůj příjemný hlas a děti se na ni mohou těšit v atraktivních videích na policejním Youtube kanálu nebo na webových stránkách, která je zábavnou a nenásilnou formou budou vzdělávat. Videa obsahově korespondují s pracovním sešitem „Zebra se za Tebe nerozhlédne“, který žáci obdrželi při preventivních aktivitách.

Soutěž „Zebra se za tebe nerozhlédne“

Ve středu 1. září současně odstartovala stejnojmenná dětská literární a výtvarná soutěž, jejímž cílem je samozřejmě dětem opět připomenout bezpečné chování v silničním provozu. Soutěž potrvá až do 22. října 2021 a nosným tématem je přecházení vozovky. „Děti mohou využít jakékoli výtvarné či literární prostředky a jejich soutěžním dílem může být kresba, malba, model, fotopříběh, vyprávění či báseň,“ vysvětluje Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti.

Bezpečné kufříky pro prvňáčky

Všichni prvňáčci v celém Libereckém kraji i v tomto roce obdrželi první školní den kufřík Bezpečně do školy i do přírody. Ty mají školáky a školačky zábavnou formou především poučit, jak se chovat v dopravním provozu. Prvňáčci v něm nalezli například reflexní pásky, časopisy projektu „Markétina dopravní výchova“ a další užitečné drobnosti. „Vstup do školy je pro všechny žáky významným dnem. Tím spíše to ale platí pro prvňáčky, kterým začíná nová etapa života. I proto je třeba věnovat velkou pozornost jejich bezpečnosti v silničním provozu, kde na ně čeká řada nástrah. Liberecký kraj se snaží jim i rodičům prostřednictvím těchto kufříků v této jistě nelehké úloze pomoci,“ říká Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje odpovědný za resort dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zebra, policie, doprava, přechody, BESIP, Liberecký kraj, projekt, silniční provoz, kufr, Jan Sviták

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro děti i Zebru začal v Libereckém kraji nový školní rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.