Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Běžecké závody zkomplikují dopravu v centru. Uzavře se Železná ulice

V Liberci bude v sobotu pro motoristy uzavřená i druhá přístupová cesta k Šaldovu náměstí ve směru od Růžodolu. Neprůjezdná bude od 9:30 do 16:00 Železná ulice, která nyní slouží při několikaměsíčním uzavření opravované Sokolské ulice jako objízdná. Důvodem k uzavření Železné ulice je běžecký závod Mattoni Liberec Nature Run.

Nejlepší variantou pro cestu z Růžodolu k Šaldovou náměstí po dobu konání závodu je podle mluvčí radnice Jany Kodymové využití autobusů MHD. „Mají vytvořeny speciální podmínky k tomu, aby se jich průběh závodů dotknul v co nejmenší míře," řekla Kodymová.

Pro osobní dopravu je podle ní stanovená objízdná trasa přes Vítěznou ulici, nicméně i ta je v trase závodu, a pro řidiče tak může být průjezd touto lokalitou komplikovaný. Za vhodnější variantu považuje mluvčí využít průtahu městem na silnici I/35 a sjet do centra Košickou ulicí. „V sobotním provozu to nebude žádné zdržení. Použití silnice I/35 z Růžodolu, není-li na ní nějaká uzavírka, je vždy nejlepší řešení pro tranzitní dopravu centrem než přes přetížené Šaldovo náměstí," dodala Kodymová.

Železná ulice nebude jediná, kudy řidiči v sobotu kvůli konání Mattoni Liberec Nature Run neprojedou. Uzavírky budou v 17 ulicích mezi centrem, Lidovými sady a Rudolfovem. V Liberci se tento běžecký závod koná počtvrté, očekává se účast několika tisíc běžců. Nejkratší je 2,5 kilometru dlouhá trasa přes centrum určená pro rodiny s malými dětmi či seniory.

Závody na 12 a 23 kilometrů vedou od náměstí u radnice kolem zoo, Lesního koupaliště a lom Ligranit. Krátká trasa se nedaleko nad lomem stáčí zpět do Liberce, delší pokračuje skrz Rudolfov až k Bedřichovské přehradě, odkud se běžci vrátí zpět kolem České chalupy, Liberecké výšiny a zoo.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, kondice, silnice, správa, běh, Liberec, běžecký závod, Růžodol, Mattoni, Rudolfov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžecké závody zkomplikují dopravu v centru. Uzavře se Železná ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.