Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli kácení na trati nepojedou v první polovině listopadu některé vlaky

Práce na železnici ovlivní v první polovině listopadu vlakovou dopravu na Liberecku. V první fázi nepojedou vlaky mezi Libercem a Křižany, v druhé pak mezi Křižany a Rynolticemi.

Důvodem je kácení porostu, informoval novináře Jiří Holub, oborový specialista Českých drah. „Účelem výluk je kácení porostu včetně jeho svozu ve vyloučených úsecích,“ uvedl Holub.

Od 1. do 5. listopadu dojde k omezení na trati č. 086 v úseku Liberec a Křižany, a to vždy v čase od 7:35 do 16:25. „Následně budou na stejné trati probíhat ve dnech od osmého do dvanáctého listopadu výluky v úseku Křižany a Rynoltice,“ komentoval Holub s tím, že v druhé etapě půjde o výluky v době vždy od 7:40 do 16:15.

Po dobu prací na železnici bude zajištěna náhradní autobusová doprava. České dráhy zároveň upozorňují, že v úsecích, kde budou vlaky dočasně nahrazeny autobusy, nebudou zajištěny služby jako vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku, vybavený zvedací plošinou nebo přeprava spoluzavazadel. „Přeprava kočárků bude možná pouze do vyčerpání kapacity autobusu náhradní dopravy,“ doplnil Holub.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky Liberecký, vlak, doprava, Liberec, Křižany, kácení, Jiří Holub, Liberecký kraj, České dráhy, Rynoltice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli kácení na trati nepojedou v první polovině listopadu některé vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.