Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ze Severních Čech do Prahy komfortně i na vozíku. Přibývá autobusových bezbariérových linek

Díky spolupráci Libereckého a Středočeského kraje společně s Prahou se i lidé s hendikepem dostanou do hlavního města komfortně díky bezbariérovým linkám. Lidé na vozíku si mohou vybrat některou ze tří linek.

Novinka platí od prosince, kdy došlo ke změně jízdních řádů. „Podařilo se nám zajistit vyšší množství spojů a úroveň provozu celkově stabilizovat,“ informoval náměstek hejtmana Jan Sviták.

Podle něj lidé na vozíku nemohou využít žádného z komerčních dopravců. „A přímé vlakové spojení s Prahou neexistuje,“ komentoval náměstek. Hendikepovaní cestující si mohou na cestě do Prahy vybrat ze tří linek. „První z nich je autobus číslo 345 z Liberce do Prahy, kterou společně obsluhují dopravci ČSAD Liberec a Arriva Střední Čechy; spoje pro vozíčkáře jsou zajištěny po celý týden několikrát denně,“ komentoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Druhým spojem je linka číslo 410, která vyjíždí z Mimoně přes Doksy do Prahy, třetí pak linka číslo 400 z Nového Boru přes Českou Lípu až do hlavního města. Obě tyto linky zajišťuje ČSAD Liberec.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky doprava, hendikep, Liberecký, autobus, Praha, vozík, Severní Čechy, Středočeský kraj, Liberecký kraj, ČSAD Liberec, Jan Sviták, Arriva, Liberec, Mimoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze Severních Čech do Prahy komfortně i na vozíku. Přibývá autobusových bezbariérových linek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.