Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rekonstrukce silnice na Ještěd od dubna pokračuje, skončí za rok. Doprava bude omezena

Poslední část rekonstrukce silnice na Ještěd začne 1. dubna. Doprava na silnici č. III/2784 bude omezena od pondělí do soboty ve stanovených časech. Rekonstrukce by měla být dokončena v květnu příštího roku.

Náročná rekonstrukce komunikace na Ještěd, z Výpřeže do Světlé pod Ještědem, vyjde na téměř 143 milionů korun, z toho zhruba 40 milionů žádá kraj z evropských fondů. „V pátek 1. dubna začne rekonstrukce silnice v úseku Výpřež – Světlá pod Ještědem. Na rozdíl od první etapy, z Horního Hanychova na Výpřež, ale nepůjde po celou dobu o úplnou uzavírku,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Od pondělí do pátku bude silnice pro všechnu dopravu uzavřena v časech 8:15‒17:00, v sobotu pak od 8:00 do 15:00 hodin. V neděli a v hodinách od 17:00 ve všední dny a od 15:00 v sobotu do ranních hodin, kdy začíná uzavírka, bude silnice otevřena v jednom směru a dopravu budou řídit semafory.

Každý den v čase 14:00–15:15 bude umožněn průjezd pouze veřejné autobusové dopravě. Během doby uzavírky bude objízdná trasa vést přes Hodkovice nad Mohelkou.

Úplná uzavírka během kácení stromů

Ještě před rekonstrukcí bude nutné pokácet některé stromy lemující silnici. Proto bude během těchto prací ve dnech 21.‒31. března od 7:00 do 19:00 omezena veškerá doprava z důvodu bezpečnosti.

„Při rekonstrukci silničáři nejenže odstraní horní vrstvy asfaltu, ale zároveň na řadě míst upraví podloží, vybudují odvodňovací systém a postaví nové opěrné zdi. Vozovku rozšíří minimálně na sedm metrů a doplní ji svodidly a novým dopravním značením,“ řekl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

„Úpravami projde i křižovatka na Výpřeži a křížení se silnicí číslo III/27246, která vede na Křižany. Zvýšíme tím bezpečnost řidičů, cyklistů a chodců. V rámci rekonstrukce dojde také k úpravě autobusových nástupišť veřejné linkové dopravy,“ doplnil.

Silnice nebude zcela uzavřena

„Během rekonstrukce úseku směrem na Výpřež přinesla celková uzavírka frekventované silnice komplikace zejména obyvatelům z Podještědí, kteří jezdí do Liberce za prací, k lékaři nebo do škol. Museli využívat objízdnou trasu, která byla téměř dvakrát delší. Znamenalo to také velké náklady na zajištění autobusové dopravy. Tuto situaci už jsme opakovat nechtěli. Proto byla součástí zadání podmínka, že provoz nebude během rekonstrukce uzavřen zcela, ale bude v určitém režimu umožněn,“ uvedl hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, rekonstrukce, silnice, Ještěd, Výpřež, omezení dopravy, objížďka, doprava, Světlá pod Ještědem, Martin Půta, Jan Sviták, Liberec XIX-Horní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce silnice na Ještěd od dubna pokračuje, skončí za rok. Doprava bude omezena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.