Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravní nehody v Libereckém kraji si od začátku roku vyžádaly dva lidské životy

Na silnicích v Libereckém kraji vyhasl v březnu jeden lidský život, je to stejně jako loni. Od začátku letošního roku mají nehody v kraji dvě oběti, to platí i pro loňský rok pro období od začátku ledna do konce března. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Tragická byla o letošním březnu nehoda z rána 10. března, kdy po převozu do nemocnice zemřel čtyřicetiletý řidič Škody Fabie. S vozem narazil do stromu v Zeleném údolí v Jablonci nad Nisou po vyjetí ze silnice, která vede přes Vratislavice nad Nisou do Liberce.

V lednu zemřela sedmapadesátiletá žena, kterou na přechodu v Lučanech nad Nisou na Jablonecku srazilo auto.

V březnu se v kraji stalo 302 nehod, což je o 21 více než loni. Při letošních březnových nehodách byli dva lidé těžce zraněni a 46 lehce, loni tři těžce a 47 lehce.

Od začátku ledna do konce března letošního roku se v kraji stalo 954 nehod, při nichž utrpělo těžké zranění pět lidí a 148 lehké. Loni za první tři měsíce roku policisté evidují 989 nehod a 160 zraněných, z toho šest těžce.

Nejčastější příčinou letošních březnových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou bylo nedání přednosti. Nejtragičtějšími dny března byly pátek 4. března a pondělí 21. března s 16 nehodami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Libereckého kraje

Štítky ČR, doprava, nehoda, březen, Liberecký kraj, havárie, Jablonec nad Nisou, Škoda Fabia, Liberec, Zelené údolí, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Lučany nad Nisou, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní nehody v Libereckém kraji si od začátku roku vyžádaly dva lidské životy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.