Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další radar v Liberci. Měřit se bude na silnici k Ještědu

Dodržování povolené rychlosti bude v Liberci hlídat další radar. Radnice ho chce ještě letos instalovat do oblasti přechodu na ulici Dubice – Ještědská s Puškinovou ulicí. Město nyní připravuje podklady pro umístění radaru, stát by měl mezi 1,2 až 2,5 milionu korun – podle technologie, kterou město zvolí.

„Do září chceme připravit podklady pro realizaci a do konce roku chceme na první místo radar instalovat,“ upřesnil primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK). Ve městě tak postupně přibývá radarů. Loni byl instalován v Hejnické ulici v Krásné Studánce, řidiče dlouhé roky straší radar před tunelem na průtahu města, ten ale policie k měření a pokutám nevyužívá.

Město chce na správu radaru a záznamů z něj spravovat systém, do kterého se navíc mohou připojit i další obce, které spadají pod Liberec jako obec s rozšířenou působností. Díky tomu by se měly snížit náklady, které na správu systému budou ročně asi 2,5 milionu korun.

„Abychom náklady snížili, přihlásilo se nám dalším sedm měst a obcí, které se do systému měření rychlosti chtějí zapojit. Budeme s nimi dále jednat, aby se v určitou chvíli mohli do systému zapojit,“ dodal Zámečník s tím, že jde například o Osečnou, Chrastavu, Hrádek nebo Kryštofovo údolí.

„V Liberci bychom tak mohli spravovat osm až deset kamerových míst po celé obci s rozšířenou působností,“ řekl primátor.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky radar, Liberec, dubice, ještědská, Ještěd, doprava, radnice, Jaroslav Zámečník, Starostové a nezávislí, Liberec XXXI-Krásná Studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další radar v Liberci. Měřit se bude na silnici k Ještědu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.