Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Komplikace ve směru na Harrachov. Hned na třech úsecích zdrží řidiče semafory

S jarem začaly práce na silnicích. To se týká i směru k Harrachovu, kde musí řidiči počítat s komplikacemi v Lučanech a Desné a ze směru od Jilemnice i na silnici kolem Jizery.

Na výjezdu z Jablonce ve směru na Lučany probíhá sanace skalního masivu. Práce byly zahájeny v roce 2021 a tento rok na jaře byly opět obnoveny. „Přes zimu zde byla doprava vedena obousměrně bez omezení,“ připomněla mluvčí ŘSD Dana Zikešová. To už ale neplatí a na silnici se vrátily semafory, řidiči pak jezdí jedním jízdním pruhem. „Ukončení prací na stabilitě skalních stěn plánujeme v září 2022,“ dodala mluvčí. ŘSD přijde sanace na necelých dvacet milionů bez DPH.

Další problém čeká na řidiče o pár kilometrů dál. V Desné totiž aktuálně probíhá výstavba nové kanalizace. „Stav krytu vozovky dožívá a dešťová kanalizace je v havarijním stavu,“ vysvětlila Zikešová.

A tak dopravu na více než kilometrovém úseku řídí semafory. „Na místě je částečná uzavírka,“ doplnila mluvčí.

Celý projekt vyjde na asi 33,5 milionu korun. „Jedná se o společný projekt s obcí, která opravu spolufinancuje. Akce zahrnuje opravu dešťové kanalizace a propustku, výstavbu splaškové kanalizace, obnovu krytu vozovky a dopravního značení a přeložky inženýrských sítí,“ doplnila Zikešová.

Řidiči, kteří jedou od Jablonce, už tak mají v Desné za sebou dvě zdržení. Další pak čeká na silnici kolem Jizery, ve směru na Jilemnici. Tam už je ale dopravní omezení nepřekvapí, jsou tam každý rok už mnoho let. Teď začaly práce na zhruba dvoukilometrovém úseku silnice mezi Poniklou a Jabloncem nad Jizerou. I tam je provoz svedený na polovinu vozovky a řízen kyvadlově semafory. Práce tam budou postupovat po úsecích, omezení se tak bude v průběhu stavební sezony posouvat.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky doprava, semafory, uzavírky, desná, lučany, Jizera, řsd, silnice, Harrachov, Jilemnice, Lučany nad Nisou, Ředitelství silnic a dálnic, environmentální remediace, Jablonec nad Jizerou, kanalizace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Tojefuk

"rozmrdali sme to loni, rozmrdame to i letos..." jo a na objizdnejch trasach - pres Novou ves - to sme rozmrdali taky (a dame tam i 3 novy usekovy mereni na mistech kde to rozmrdany neni! :-D (např. Smržovka)

Čtvrtek, 28. dubna 2022, 18:52Odpovědět

Komplikace ve směru na Harrachov. Hned na třech úsecích zdrží řidiče semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.