Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Liberec chce pozemek podél Dobiášovy ulice využít pro parkování osmdesáti aut. V budoucnu tu má vést tramvaj

Pozemek určený pro plánovanou výstavbu tramvajové tratě na největší sídliště v Liberci dočasně radnice využije jako parkoviště. Na sídlišti Dobiášova ve čtvrti Rochlice přibude podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) zhruba 80 míst pro auta.

„Nedostatek míst k parkování je dlouhodobý a palčivý problém většiny sídlišť. Touto plochou, kde lze vozy odstavit, ten problém alespoň malinko zmenšíme, byť k dokonalosti to má daleko," uvedl náměstek.

Pozemek podél Dobiášovy ulice radnice získala letos na jaře zhruba za devět milionů korun od správkyně konkursní podstaty při likvidaci společnosti Interma, a.s. V územním plánu se s ním počítá pro tramvajovou trať. Projekt je ale teprve ve fázi prověřování, kudy trasa přesně povede. „My tuto plochu, když do tramvaje daleko, chceme využít jako provizorní odstavnou plochu pro auta lidí, kteří na tom sídlišti bydlí," řekl Šolc.

Úpravy prostranství se budou podle něj dělat přes léto, radnice za ně zaplatí bezmála milion korun. „Nebudeme dělat žádné zásadní stavební úpravy, které by potom přišly díky tramvaji vniveč. My tu plochu chceme, hovorově řečeno, srovnat a vyštěrkovat," dodal náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, doprava, parkování, Liberec, sídliště, radnice, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřich Ženíšek

Parkoviště bude natrvalo. Pohádkám o nové tramvajové trati do Rochlice už nikdo nevěří. Pouze předvolební sliby. Nezapomeňte,že žijeme v Liberci.....Budeme rádi,že se tramvajový provoz udrží ve stávajícím rozsahu.

Pondělí, 20. června 2022, 17:57Odpovědět

Liberec chce pozemek podél Dobiášovy ulice využít pro parkování osmdesáti aut. V budoucnu tu má vést tramvaj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.