Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Alkohol a předjíždění přes plnou čáru. Policisté z Libereckého kraje dohlíželi na motorkáře

Období letních prázdnin znamená pro policisty jako každý rok více kontrol na silnicích. Ti předminulý týden dohlíželi na přestupky motorkářů po celém Libereckém kraji. Kontroly policie prováděla i po okolních silnicích a pro téměř dvě desítky motorkářů skončily pokutou.

Kvůli nehodovosti motorkářů za uplynulé období se policisté z Libereckého kraje ve dnech 10. až 14. srpna zaměřili  na rizikové motorkáře. „Ke kontrolám nedocházelo pouze na páteřních tazích Libereckého kraje, ale také na úsecích komunikací, které milovníci těchto strojů hojně využívají k „zážitkové“ jízdě. Takovým typem komunikace je kupříkladu ta, která je charakteristická značným počtem ostrých zatáček," uvedla policejní mluvčí Adéla Fialová.

Kontroly se jako každý rok neobešly bez pokut, které policie následně udělila. „V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali na bezmála jedno sto řidičů, z nichž se téměř dvě desítky dopustily přestupkového jednání, za které jim byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 13 800 korun. Kontrolou byli současně odhaleni dva řidiči, kteří řídili pod vlivem alkoholu," dodala Adéla Fialová.

Většinu přestupků tvořil špatný technický stav motorek,  neoprávněné předjíždění plné čáry, překročení rychlosti a v jednom případě řidič nepředložil techničák.

„Dopravní policisté i nadále budou pokračovat v obdobných dopravně bezpečnostních akcích na území celého Krajského ředitelství," doplnila Fialová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, doprava, motorkáři, pokuty, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol a předjíždění přes plnou čáru. Policisté z Libereckého kraje dohlíželi na motorkáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.