Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příští týden začne oprava tramvajové trati za viaduktem. Tramvaje nahradí autobusy

Kromě přestavby křižovatky u viaduktu chystá město s dopravním podnikem od pondělí také opravu několika úseků tramvajové trati v Hanychovské a Ještědské ulici. Práce potrvají zhruba tři týdny, hotovo má být 27. října.

Chystají se opravy celkem tří úseků. První etapa je v křižovatce Volgogradské a Husitské ulice, a druhý opravovaný úsek je mezi Hanychovskou a Sázavskou, tady bude částečná uzavírka, tedy jeden jízdný pruh. Třetím místem oprav je oblouk u točky tramvaje číslo 11, konkrétně tedy mezi křižovatkou s ulicí Vysoká a ulicí Na Františku, kde dojde k úplné uzavírce. Od 15. do 27. října bude do ulice Na Františku umožněn vjezd a výjezd ve směru od Žitavské ulice. 

„Objízdná trasa bude vedena ulicí Kubelíkovou a Švermovou s tím, že od 3. do 15. října ve směru k nádraží je nutno použít objízdnou trasu ulicí Americkou a Hanychovskou,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Kodymová.

U oprav tramvajové trati jde o havarijní stavy. „Tímto chceme mít před zimou opravené havarijní stavy na tramvaji do Hanychova tak, abychom v každém okamžiku mohli garantovat bezpečný a bezproblémový provoz,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Šolc.

Hlavně úsek naproti zastávce Janův Důl je po zářijových přívalových deštích doslova překážková dráha napříč kolejemi. „Prosím buďme všichni trpěliví, tyto nutné opravy tramvaje se také musejí udělat. Z provozních důvodů to sloučíme v jeden termín, je to tak nejlepší, ušetříme čas i peníze,“ dodal.

Náhradní autobusové linky pojedou ze zastávky Viadukt objízdnou trasou ulicemi Americká a Kubelíkova. Linky neobslouží zastávky Staré Pekárny, Vápenka a Janův Důl. Zastávka Krkonošská bude v obou směrech posunuta před křižovatku s ulicí Americká, zastávka Kubelíkova ve směru do Hanychova za křižovatku Kubelíkova-Ještědská.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky tramvaj, oprava, výluka, liberec, dpmlj, tramvajová dráha, Jiří Šolc, Janův Důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští týden začne oprava tramvajové trati za viaduktem. Tramvaje nahradí autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.