Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víkendový Nature Run přinese dopravní omezení. Uzavírky budou v patnácti ulicích

Sobota bude v Liberci patřit běhu pro širokou veřejnost Mattoni Liberec Nature Run. Zúčastní se ho na dva a půl tisíce běžců. Start je z náměstí před radnicí a běží se směrem do Jizerek, což přinese také celou řadu uzavírek.

Uzavírky se týkají patnácti ulic od radnice směrem do Lidových sadů. Už od pátku pak budou uzavřena parkoviště na Sokolovském náměstí, které se uzavře už v osm hodin ráno a auta se od poledne nedostanou ani na náměstí dr. Edvarda Beneše. „Dopravní uzavírky na obou náměstích budou ukončeny v sobotu ve 20 hodin,“ upřesnil primátor města Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Od sobotního rána pak budou uzavřeny i další ulice v centru města, kudy závod povede. Po celou dobu závodu budou uzavřené ulice Železná, Rumjancevova a Šamánkova. V dalších ulicích, kudy závod povede, pak budou uzavírky krátkodobějšího charakteru. V ulicích pak bude platit zákaz zastavení, a tedy i parkování. „Předem tedy prosíme o včasné přeparkování vozidel,“ dodal primátor.

V Mattoni Liberec Nature Run mají účastníci možnost si vybrat buď 12kilometrovou trasu nebo delší 22kilometrovou. V obou případech se zavítá do lomu, který je běžně pro veřejnost zavřený. Oblíbený je rovněž rodinný běh, tedy 2,5kilometrová trasa Libercem, kterou zvládnou úplně všichni.

Loni triumfoval domácí závodník Vít Pavlišta, který se účastní i letos. Podle něj jsou trasy na Liberec poměrně snadné. „Pořadatelé se mi vždy smějí, když trochu zlehčuji náročnost trasy libereckého závodu, ale na Liberec opravdu není trať tak těžká. Na obou distancích je jeden prudší, nepříliš dlouhý kopec a jeden krátký příkřejší sešup. Zbytek jsou krásné pěšinky a krásná lipová alej v Masarykově ulici, obzvláště v tomto podzimním období,“ uvedl.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mattoni Liberec Nature Run

Štítky nature run, Liberec, Jizerské hory, běh, sport, doprava, uzavírky, Mattoni, Edvard Beneš, Starostové a nezávislí, Jaroslav Zámečník, Vít Pavlišta, Nám. Sokolovské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendový Nature Run přinese dopravní omezení. Uzavírky budou v patnácti ulicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.