Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberecké tramvaje T3 projdou opravou. Tři už jsou v Ostravě

Celkem šest libereckých tramvají typu T3 postupně projdou modernizací celkem za 46 milionů korun. Tři z nich už jsou v Ostravě v závodě Škoda Group, který zakázku na opravu tramvají vyhrál. Tramvaje by tak pak měly v Liberci sloužit minimálně dalších patnáct let.

„Na generální opravě vozových skříní u tramvají typového označení T3 pro Liberec jsme pracovali již v období mezi roky 2020 až 2022. Věřím, že díky generální opravě budou tramvaje obyvatelům a návštěvníkům Liberce spolehlivě sloužit ještě řadu let,“ uvedl Marek Herbst, Senior Vice President pro Service ve Škoda Group.

Tramvaje, které jezdí po Liberci, odcházejí na generální opravy vždy po patnácti až sedmnácti letech provozu. „Všech šest vozů typu T3, které jsou nyní na generální opravě, by se mělo vrátit do liberecké vozovny do konce roku 2023,“ uvedla mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Tramvaje podstupují během procesu celou řadu opravárenských zásahů. Jedním z těch nejdůležitějších je oprava skeletu vozidel zasažených korozí. To si vyžádá demontáž vnějšího opláštění, oken, dveřních systémů a interiérových prvků. Odborníci, po důkladné revizi a sérii měření, vymění všechny poškozené části a vozidlo opět sestaví. Na závěr tramvaje získají nový lak.

Opravy tramvají se libereckému dopravnímu podniku vyplatí, vyjdou totiž výrazně levněji než nákup nových vozů. „Vhodným postupem plánované generální opravy a výměnou některých klíčových prvků jsme schopni zachovat vlastnosti tramvaje po dalších 15 let jejích životního cyklu,“ doplnil Herbst.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Škoda Group Ostrava

Štítky tramvaje, t3, dpmlj, Liberec, Ostrava, škoda group, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké tramvaje T3 projdou opravou. Tři už jsou v Ostravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.