Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nové jízdní řády. Cestující hromadnou dopravou čekají od neděle 11. prosince změny

Jízdní řády prošly změnou nejen v Libereckém kraji. Úpravy budou platit od 11. prosince a přispějí lepší dopravní obslužnosti. Některé změny cestující nepocítí, jiné budou vítanou novinkou.

V oblasti železniční dopravy je velkou novinkou převzetí linky L2 mezi Libercem a Děčínem společností Die Länderbahn. Dopravce provozuje také linku L4 z Rumburku přes Českou Lípu do Mladé Boleslavi. „Jedná se o dokončení procesu smluvního zajištění dopravy v rámci tzv. Českolipské železnice. Na všech vlacích této linky L2 bude garantováno nasazení bezbariérových vozidel. Od změny si tak slibujeme vyšší komfort cestování,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy. Na Lince L2 dojde také k časovým změnám.

Prodejní místa jízdenek ve stanicích budou fungovat i nadále, dojde pouze ke změně provozovatele. Liberecký kraj také připravuje letní novinku v podobě přímých spojů linky U11 z Litoměřicka k Máchovu jezeru.

Změnou prošly také dálkové linky mezi Libereckým krajem, Středočeským a Prahou. Úpravy se dočkala linka Špindlerův Mlýn – Jilemnice – Jičín – Praha. Liberecký kraj spolu s Královéhradeckým krajem podpoří její provoz v rozsahu 8 párů spojů v pracovní dny a 6 párů spojů o víkendu. „Jsme rádi, že ve spolupráci s Královéhradeckým krajem můžeme dokončit projekt spojení s Prahou. Spojení vnímáme jako důležité nejen pro obyvatele Libereckého kraje, ale i pro rozvoj cestovního ruchu,“ řekl Sviták.

Cestující přispěli svými připomínkami

Na lince 115 mezi Jabloncem nad Nisou a Rychnovem u Jablonce nad Nisou cestující změnu nepocítí. Dojde pouze k tomu, že původně městskou linku převezme Liberecký kraj. V současné době se jedná spíše o příměstskou linku. Jízdní řád ani tarif se však nezmění.

V celém Libereckém kraji prošly jednotlivé linky úpravou, nejvíce v oblasti Českolipska. Všechny změny naleznete zde. I nadále může veřejnost posílat své připomínky k jízdním řádům na info@korid.cz nebo prostřednictvím webového formuláře na webu www.iidol.cz. V roce 2023 jsou celostátní termíny na změny jízdních řádů vyhlášeny na 5. března, 11. června, 3. září a 10. prosince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Korid LK

Štítky Liberecký kraj, jízdní řády, změna, doprava, Korid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové jízdní řády. Cestující hromadnou dopravou čekají od neděle 11. prosince změny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.