Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Strážníci měřili v ulici, kde je maximálně třicítka. Rychlost nedodrželo přes sedmdesát řidičů

Městská policie v Turnově na začátku prosince měřila v Brigádnické ulici, kde je povolená rychlost maximálně třicet kilometrů v hodině. A výsledky měření pro řidiče dobře nedopadly. Více než polovina ze 129 z nich povolenou rychlost překročilo, tři z nich dokonce více než dvojnásobně.

„Hlídka měřila certifikovaným laserovým měřičem ATS, a to v dopoledních a odpoledních hodinách, konkrétně v časech od 8:30 do 12:10 a 12:50 do 16:45,“ uvedla mluvčí města Marcela Jandová.

Naměřeno bylo celkem 129 projíždějících automobilů, z toho hned 71 řidičů nedodrželo povolenou rychlost. „Řidiče pouze upozorňujeme, že pokud dopravní značka neuvádí jinak, musíte v jakékoli obci dodržovat předepsanou rychlost, která je maximálně 50 kilometrů v hodině. V místě, kde je určena nižší rychlost, byste tím spíše měli dát nohu z plynu,“ dodala mluvčí.

Praxe v Turnově je nastavena tak, že za překročení rychlosti do 5 km/h řidiči platí pokutu na místě 1 000 korun a ve správním řízení až 2 500 korun. Za překročení rychlosti o 6 až 19 km/h je pokuta stejná, řidičům se ale navíc připočítají dva body. A v případě překročení rychlosti o 20 km/h a více je pokuta do 2 500 tisíc korun na místě a v případě správního řízení to může být až 5000 korun, k tomu navíc ještě tři body.

A jak tedy řidiči dopadli? 58 řidičů rychlost nepřekročilo, 27 překročilo rychlost do deseti km/h, třicet řidičů jelo rychleji o 11 až 20 km/h a jedenáct z nich jelo mezi 50 až 60 kilometry v hodině. Tři řidiči pak jeli více než šedesátkou.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky policie, strážníci, městská policie, turnov, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci měřili v ulici, kde je maximálně třicítka. Rychlost nedodrželo přes sedmdesát řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.