Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice v Libereckém kraji jsou s opatrností sjízdné, dopravu zkomplikoval nový sníh a silný vítr

S opatrností jsou sjízdné silnice na severu Čech. Sněží a silně fouká. Pro nákladní auta nad 3,5 tuny je od půlnoci uzavřená na Jablonecku silnice první třídy 10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska. Silničáři očekávají, že omezení pro kamiony potrvá po celý den až do půlnoci.

„V závislosti na stavu sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být termín uzavírky změněn," uvedl Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

Na severu Čech připadlo od noci několik centimetrů sněhu. Ráno uvízl jeden kamion na silnici 65 nedaleko Rychnova u Jablonce nad Nisou a další na silnici 35 u Rádelského Mlýna. „Pozor na náledí, které se aktuálně tvoří na silnici I/10 od Tanvaldu do Harrachova, na silnici I/35 u Rádelského mlýnu a Žďárku, ale i na silnici I/13 kolem Práchně a Albrechtic," uvedlo ráno na twitteru ŘSD pro Liberecký kraj. Kvůli spadlému stromu byl ráno omezený průjezd silnicí 290 u Poniklé na Semilsku.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes na severu Čech zataženo až oblačno se sněžením. Srážky by měly ustávat k večeru. Nejvyšší denní teploty budou v Libereckém kraji mezi minus jedním až třemi stupni Celsia, v Ústeckém mezi nulou až čtyřmi stupni. Na horách bude mezi minus pěti až minus jedním stupni. Silně foukat by mělo zejména dopoledne. Vítr bude v nárazech dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině, na horách až kolem 110 kilometrů. Od středních poloh se budou místy tvořit sněhové jazyky, nad 800 metry nad mořem budou i závěje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS LK

Štítky počasí, silnice, hasiči, sjízdnost, Liberecký kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Libereckém kraji jsou s opatrností sjízdné, dopravu zkomplikoval nový sníh a silný vítr  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.