Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Oprava mostu přes železnici v Jablonci začne v polovině dubna. Zastaví i vlaky

V první polovině dubna začne plánovaná rekonstrukce mostu přes železniční trať na silnici I/65 v Jablonci nad Nisou. Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje (ŘSD LK) již vybralo zhotovitele stavby, která přijde na necelých 18 milionů korun, jímž se stala společnost Eurovia.

„V rámci stavebních prací proběhne demolice a výstavba pravé části mostu, tedy jízdní pás směrem do centra. Během stavebních prací dojde ke dvěma výlukám na trati s náhradní autobusovou dopravou Jablonec nad Nisou – Smržovka, a to od 1. do 11. května z důvodu demolice konstrukce a 5. až 9. června, kdy bude probíhat osazení nosníků,“ informovala mluvčí ŘSD LK Dana Zikešová. Jízdní pás ve směru do centra Jablonce bude uzavřen a pro řidiče zde bude dopravně značená objízdná trasa přes místní komunikace. Provoz v jízdním pásu ve směru na Rychnov bude sveden do jednoho jízdního pruhu.

„Předpokládáme, že stavební práce ukončíme do konce srpna letošního roku,“ doplnila Zikešová.

Stavba je koordinována společně se statutárním městem Jablonec nad Nisou, které bude současně za této výluky na trati opravovat své dva mosty vedoucí přes tuto železniční trať.

Město má v plánu opravit most, který překlenuje železniční trať v ulici Pod Kynastem. „Výluka železniční dopravy je finančně náročná, proto jsme se dohodli na společných nákladech s Ředitelstvím silnic a dálnic, které plánuje na totožné trati ve stejném období zakázku I/65 Jablonec nad Nisou – most 65-002,“ uvedl již dříve jablonecký náměstek Jakub Chuchlík (Piráti).

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD LK

Štítky Jablonec nad Nisou, železnice, Ředitelství silnic a dálnic, rekonstrukce, most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu přes železnici v Jablonci začne v polovině dubna. Zastaví i vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.