Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další práce na průtahu Libercem. Vzniká propojení mezi sjezdy z ulice České mládeže a na Jablonec

Zatímco běží práce na výstavbě mostů na průtahu městem na silnici I/35, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) už rozjelo také stavbu takzvaného průpletového úseku. Ten ve směru na Děčín propojí sjezdy od ulice České mládeže k odbočce na Jablonec. Také tady, stejně jako u mostů, má být hotovo v říjnu.

„Stavba bude dokončena ve stejný termín jako rekonstruované mosty na průtahu města, tedy v říjnu 2023,“ potvrdila mluvčí liberecké ŘSD Dana Zikešová.

Pro řidiče se nic nemění, omezení zůstává stejné, jako dosud, kdy je obousměrný provoz veden v jízdním pásu ve směru na Turnov v režimu 2+1. „Zhotovitelem je společnost Eurovia CS, a.s. s nabídkovou cenou 20,54 milionů korun bez DPH,“ dodala mluvčí.

Pokračují také práce na mostech, kde minulý týden stavební firma umísťovala dvanáctitunové nosníky. Osazovat se budou ještě tři pole na přelomu dubna a května, poslední tři pole pak v červnu. „Poté se musí vybetonovat mostní deska, která spřáhne nosníky s konstrukcí,“ doplnil vedoucí úseku výstavby ŘSD Tomáš Šulc.

ŘSD je také podle svého mluvčího Jana Rýdla připraveno i na případné rekonstrukce silnic, kudy řidiči uzavírku objíždí. To se týká druhého mostu, ale také komunikací přímo ve městě. U mostu na průtahu ale nepředpokládá nějaké výrazné poničení. „Neočekáváme nic zásadního, kvůli čemu bychom ho museli třeba na nějakou dobu zavřít. Pokud bude třeba, most vyspravíme a počítá s tím i rozpočet stavby,“ uvedl s tím, že ŘSD počítá se spoluprací na opravách objízdných tras.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Liberecký kraj

Štítky průtah, liberec, řsd, mosty, nosníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další práce na průtahu Libercem. Vzniká propojení mezi sjezdy z ulice České mládeže a na Jablonec  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.