Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jaro je tu. Cyklisté, buďte opatrní, varuje policie

Dopravní nehoda se stala ve čtvrtek ráno v Lomnici nad Popelkou. Řidič tu při couvání narazil do projíždějící cyklistky. Ta byla následně převezena do nemocnice v Turnově.

V úterý ráno došlo k dopravní nehodě, která se stala v Lomnici nad Popelkou. Řidič při couvání z parkoviště narazil do projíždějící cyklistky. „Včera brzy ráno krátce před půl sedmou hodinou se stala dopravní nehoda v Lomnici nad Popelkou v ulici Palackého. Řidič s vozidlem Škoda vyjížděl couváním kolmo z parkovacího stání, přičemž narazil do cyklistky, která jela po uvedené hlavní silnici na jízdním kole City 2 ve směru od Husova náměstí,“ uvedla Dagmar Sochorová, tisková mluvčí oddělení tisku a prevence.

Cyklistka po střetu s autem utrpěla zranění, následně byla převezena do nemocnice. „Po tomto střetu žena upadla na vozovku a utrpěla zranění, se kterým byla převezena na vyšetření do turnovské nemocnice. Charakter jejího zranění a doba léčení jsou nyní předmětem probíhajícího šetření,“ dodala Sochorová.

Podle policistů alkohol u řidiče auta i cyklistky vyloučili. Dechová zkouška totiž skončila negativně. Policie z Dopravního inspektorátu v Semilech celou situaci nadále šetří.

V souvislosti s tímto případem upozorňuje policie na to, že s končící zimou začínají na silnice také vyjíždět i cyklisté, kteří jsou společně s chodci těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Následně také žádají řidiče i cyklisty, aby na sebe byli v silničním provozu vzájemně ohleduplní.


 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, Lomnice nad Popelkou, nehoda, doprava, cyklisté, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaro je tu. Cyklisté, buďte opatrní, varuje policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.