Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opravy tramvajové trati uzavřou Libereckou v Jablonci, jedenáctka pojede jinudy

Už v sobotu 1. dubna bude pro veškerou dopravu uzavřena Liberecká ulice v Jablonci, a to v úseku od kruhové křižovatky s ulicí Tovární až po křižovatku s ulicí Budovatelů. Důvodem jsou práce na stavbě tramvajové trati. Omezení potrvá do poloviny května a zasáhne i do jízdní trasy náhradních autobusů číslo 11. Pojedou jinudy.

„Náhradní autobusová doprava linky č. X11 povede po objízdné trase ze zastávky Brandl ulicemi Tovární, Rýnovická, Liberecká a Budovatelů do zastávky Jablonec n. N., Tyršovy sady,“ popsala mluvčí Dopravního podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou DPMLJ Martina Poršová.

Kvůli uzavírce se na lince č. X11 přesunou zastávky Liberecká. Ve směru do Tyršových sadů budou autobusy náhradní dopravy stavět v ulici Liberecká na společné zastávce s městskými autobusy, ve směru do Liberce v zastávce Budovatelů, rovněž na zastávce MHD.

„Kvůli objízdné trase budou spoje linky MHD č. X11 z Jablonce nad Nisou odjíždět o 3 minuty dříve oproti stávajícímu jízdnímu řádu platnému do 31. 3. 2023. Nové jízdní řády a mapa s objízdnou trasou linky č. X11 jsou dostupné na www.dpmlj.cz a upozornění bude i na zastávkách,“ upozornila Poršová.

Objízdná trasa od Liberce bude pro veškerou dopravu odkloněná na okružní křižovatku Tovární směrem na Tanvald k okružní křižovatce Rýnovická a poté centrem města na ulici Pražská a dále na Turnov a Železný Brod ulicí Nová Pražská. Z centra města na Vratislavice je nejlépe jezdit rychlostní komunikací z Rýnovic do Liberce. 

„Dopravní změny v souvislosti s uzavřením části ulice Liberecká se dotknou i dalších ulic. Provoz pouze v jednom směru bude možný v ulici U Nisy u křižovatky s ulicí Liberecká, úplně uzavřená bude u spodního výjezdu u čp. 3715/49 ulice Na Vršku. Uzavírky budou platit dle postupu prací na rekonstrukci tramvajové trati, povolené jsou do 14. května,“ doplnila mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Další uzavírky v Jablonci nad Nisou

Dopravu v Jablonci zkomplikují i další uzavírky související s opravami. Od 1. dubna se úplně uzavře ulice Stará Osada od křižovatky s ulicí Československé armády. Důvodem uzavírky, která potrvá do konce května, bude budování sjezdu včetně přeložek inženýrských sítí a úprava autobusové zastávky. 

Od 3. dubna se v Jablonci nad Nisou úplně uzavře ulice Perlová kvůli opravě dláždění. Ulice Perlová bude uzavřená od křižovatky s ulicí 5. května k mostu přes Lužickou Nisu, a to do 21. dubna. Objízdné trasy jsou vedené obousměrně po přilehlých komunikacích.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec, DPMLJ

Štítky doprava, rekonstrukce trati, Jablonec nad Nisou, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy tramvajové trati uzavřou Libereckou v Jablonci, jedenáctka pojede jinudy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.