Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Po letech příprav začne oprava silnice přes Vysoké. Vyjde na téměř 200 milionů

Po letech příprav začne letos rekonstrukce krajské silnice druhé třídy z Roprachtic do Kořenova přes Vysoké nad Jizerou. Zahájení rekonstrukce podle náměstka hejtmana Jana Svitáka (Starostové pro Liberecký kraj) oddálila jednání s majiteli pozemků. Souhlas byl potřeba od více než sta vlastníků.

„Rekonstrukci silnice II/290 v úseku mezi Roprachticemi a Kořenovem připravoval Liberecký kraj již od roku 2015. Složité majetkoprávní vztahy nám umožnily rekonstruovat prozatím pouze úsek mezi Sklenařicemi a Vysokým nad Jizerou," uvedl Sviták.

Rekonstrukce dalších tří úseků v celkové délce 7,2 kilometru by měla začít letos v létě a potrvá dva roky. Kromě nového povrchu bude potřeba sjednotit i šířku vozovky, která je na mnoha místech různá. Chybí i zpevněné krajnice či svodidla a potřeba bude vybudovat také 11 propustků.

Silnice plná děr. Jednání nikam nevedou, rozčiluje se vedení Vysokého. Rekonstrukci plánujeme, oponuje kraj

Město Vysoké nad Jizerou protíná silnice druhé třídy číslo 290. Na stav této komunikace, která je ve správě Libereckého kraje, si stěžují místní. Podle vedení města ale dlouholetá jednání s Liberecký krajem o rekonstrukci nikam nevedou. Radní...

Kraji se na rekonstrukci této silnice podařilo získat evropskou dotaci, z ní uhradí zhruba 78 milionů korun. Částečně na stavbu přispěje i město Vysoké nad Jizerou, konkrétně na vybudování chodníků a odvodnění.

Letos Liberecký kraj vydá na rekonstrukce silnic a mostů rekordních 1,177 miliardy korun. Oproti loňskému roku je to o 385 milionů korun více.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vysoké nad Jizerou

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po letech příprav začne oprava silnice přes Vysoké. Vyjde na téměř 200 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.