Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Jablonci kolabuje doprava kvůli havárii. Průjezd městem je složitý

Od začátku týdne komplikuje dopravu v jabloneckém Mšeně havárie vodovodu. Nečekaná situace znepříjemňuje provoz zejména na křižovatce ulic Palackého – U Přehrady a Riegerova, ale i samotný průjezd městem. Město se rozhodlo proto vypnout na zmíněné křižovatce semafory, aby ulehčilo dopravě. Do kdy opatření potrvá, není zřejmé.

Příčinou dopravního kolapsu, který si také vyžádal další objížďku, je havárie vody v části ulice U Přehrady, v úseku od překladiště ve Smetanově ulici až po křižovatku Palackého. Severočeská vodárenská společnost oznámila havárii sítí a uzavřela část ulice v pondělí 12. června večer.

V Jablonci nad Nisou v této chvíli probíhají dvě složité a dlouho plánované stavby, z nichž ani jedna není města, ale obě kladou velké nároky na jeho průjezdnost. V ulici Pražská opravuje Ředitelství silnic a dálnic ČR půlku mostu, ulice Budovatelů je zcela uzavřená kvůli rekonstrukci tramvajové trati, již provádí Dopravní podnik Liberce a Jablonce and Nisou. S novou uzavírkou začala jablonecká doprava kolabovat, proto jsem rozhodl o vypnutí světel na křižovatce u přehrady,“ objasnil jablonecký primátor Miloš Vele (ODS) s tím, že správnost rozhodnutí, které má vést k zvýšení plynulosti dopravy, se vyhodnotí v pátek 16. června při místním šetření přímo na zmíněné křižovatce.

Uzavírka v ulici U Přehrady přišla náhle a bez varování, Jablonec nad Nisou neměl možnost dopředu informovat o nové uzavírce ani objízdných trasách,“ poznamenala mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Řidiči nyní musí jet objížďkami od Jabloneckých Pasek do centra a Liberce ulicí U Přehrady a před sběrným dvorem odbočit vlevo do ulice Smetanova a pak ulicí Mánesova, která je nyní od křižovatky se Smetanovou k ulici Palackého jednosměrná. Z Horního náměstí na Tanvald je možné odbočit z ulice Palackého za letním kinem do ulice U Jeslí, nebo pokračovat dále na křižovatku s ulicí U Přehrady, ta je ve směru na Tanvald průjezdná.

Statutární měst Jablonec nad Nisou se všem řidičům za dopravní situaci, kterou však nezpůsobilo, omlouvá. Zároveň všechny žádáme, aby důsledně dodržovali kvůli vlastnímu bezpečí dopravní značení,“ dodala Fričová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky doprava, havárie, objížďky, uzavírky, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci kolabuje doprava kvůli havárii. Průjezd městem je složitý  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.