Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Silničáři zahájí opravy mostů na I/35 u Žďárku. Počítejte s omezením

Opravy mostů a velkoplošnou opravu asfaltu na silnici I/35 u Žďárku odstartuje v pondělí 18. září Ředitelství silnici a dálnic Libereckého kraje. Práce sebou přinesou omezení v dopravě v úseku dlouhém 2 kilometry, potrvají do listopadu.

Jako první opravíme a povrch vozovky v jízdním pásu ve směru na Liberec, který bude pro řidiče uzavřen. Obousměrný provoz bude veden v jízdním pásu ve směru na Prahu,“ informovala mluvčí krajského ŘSD Dana Zikešová. Stavební práce v tomto úseku by měly být hotové do konce listopadu. Příští rok na jaře se bude pokračovat s opravou mostu v opačném směru.

Rekonstrukci mostů postavených v roce 1994 je nutná kvůli poruše krytu vozovky, netěsnosti mostních závěrů a porušené izolaci v místě dilatace mostu.

Během stavby dojde ke kompletní výměně mostního svršku včetně vybavení a zhotovení nové izolace mostovky. Na základě výsledků diagnostického průzkumu, jsme rozhodli o demolici závěrné zídky, abychom mohli provést sanaci kotev, kotevních oblastí a příčníků. Závěrné zídky včetně křídel a přechodové oblasti pak obnovíme,“ popsala Zikešová.

Zhotovitelem opravy v hodnotě 46,5 milionu korun bez DPH je společnost Eurovia CS.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD LK

Štítky oprava, Žďárek, omezení, doprava, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři zahájí opravy mostů na I/35 u Žďárku. Počítejte s omezením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.