Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Bílého Kostela zemřel řidič osobáku. Předjížděl náklaďák a srazil se s protijedoucím autem

, aktualizováno 20. září 2023, 16:05

Při vážné dopravní nehodě u Bílého Kostela nad Nisou dnes, ve středu 20. září, zemřel řidič osobního auta. Další dva lidé utrpěli středně těžká zranění. Havárie a její vyšetřování zastavila dopravu z obou směrů. Uzavírka úseku silnice I/13 trvala do 14.45 hodin.

Na silnici u Bílého Kostela došlo k vážné nehodě dvou osobních aut. „Dnes dopoledne krátce po jedenácté hodině jsme přijali oznámení na lince 158 o dopravní nehodě v Bílém Kostele nad Nisou na silnici první třídy číslo 13. Na základě prvotního šetření jsme zjistli, že řidič s osobním vozidlem předjížděl nákladní vůz, přičemž se čelně střetl s protijedoucím vozidlem," informoval mluvčí Policie ČR Dagmar  Sochorová. 

Přes veškerou snahu záchranářů na místě dopravní nehody zemřel řidič jednoho z osobních vozů. Jak později doplnila policejní mluvčí, šlo o řidiče, který předjížděl náklaďák.

Na místě jsme ošetřovali tři osoby. Jedna z nich i přes veškerou snahu záchranářů a několik desítek minut trvající resiscitaci na místě zranění bohužel podlehla. Další dva lidé utrpěli středně těžká poranění, na místě se záchranáři komunikovali a byli převezeni na traumacentrum liberecké nemocnice," informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

K určení příčiny smrti řidiče bude nařízena soudní pitva. Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou v současné době předmětem probíhajícího šetření," dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky nehoda, doprava, kolony, IZS, Bílý Kostel nad Nisou, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Bílého Kostela zemřel řidič osobáku. Předjížděl náklaďák a srazil se s protijedoucím autem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.