Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silničáři v noci na středu zprovozní opravené mosty na průtahu Libercem

V noci na středu 11. října budou znovu zprovozněny mosty na průtahu Libercem na silnici I/35, a to včetně stavby průpletového úseku v částečném profilu. Uzavřené zůstanou pouze levé jízdní pruhy, kde budou probíhat dokončovací práce.

Práce na dokončení budou pokračovat ještě do listopadu. V jízdním pásu směr Chrastava otevřeme sjezd ze silnice I/35 na Jablonec nad Nisou na silnici I/14. Uzavřen zůstane nájezd ze silnice I/14 na průtah Libercem silnici I/35,“ informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje Dana Zikešová.

V současné době na hlavním silničním průtahu provádí silničáři dokončovací práce, jako je montáž svodidel, instalace velkoplošných dopravních značek, úklid a příprava na navazující práce ve středovém dělícím pásu.

Ve středovém dělícím pásu budeme v následujících dnech sanovat římsy, osazovat obruby v celé délce, betonovat podkladní betony a následně osazovat betonová svodidla. Na sjezdu k aréně bude probíhat výstavba chodníku,“ doplnila Zikešová.

Na průtahu v Liberci už pokládají asfalt, na řidiče ale příští rok čeká rekonstrukce tunelu

Pro Liberečáky už to vypadá nadějně. Na rekonstruovaných mostech na průtahu městem stavební firma pokládá finální afsaltové vrstvy, zhruba za čtyři týdny už se zde projedou první auta. Celý průtah pak bude zprovozněn nejpozději 23. listopadu. Už...

Průtah Libercem je nejzatíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji a denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51 tisíc automobilů. Rekonstrukce mostů začala na jaře 2022 a dokončena bude podle očekávání letos na podzim.

Zhotovitelem opravy prvního mostu ve směru od Prahy je společnost PORR, konstrukci armovaného svahu provádí sdružení Strabag a Integra stavby. Zhotovitelem stavby průpletového úseku je společnost Eurovia CS. Kompletní cena stavebních prací činí 331 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD LK

Štítky doprava, I/35, mosty, rekonstrukce, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v noci na středu zprovozní opravené mosty na průtahu Libercem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.