Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

V Dolní Oldříši a Arnolticích se dočkají opravené silnice ještě v tomto roce

Rozbitá silnice na Dolní Oldříš z Arnoltic a Bulovky, kvůli které lidé sepisují již několik týdnů petici, bude opravena ještě v tomto roce. Liberecký kraj, který je jejím správce, již hledá firmu, která silnici opraví. Rekonstrukce má začít ve 2. čtvrtletí a hotovo má být ještě letos.

Jedná se o úsek dlouhý úctyhodných 7.640 metrů, který se dočká celoplošné pokládky nové vrstvy asfaltu. Velkoplošná oprava této silnice tam byla už opravdu potřeba,“ uvedl náměstek pro dopravu Jan Sviták (Starostové pro LK) a doplnil: „Jsem rád, že uděláme oproti původnímu plánu opravu v celé délce“.

Kvůli děravé silnici lidé z Dolní Oldříše sepisují petici. Tak špatnou prý jinde neviděli, připojují se i přespolní

„Za celý život se silnice neopravila. Jezdím do práce osobním autem, jiná cesta není a neustále musím na opakované opravy auta od zničené silnice.“ „Je to peklo.“ „Tato cesta je ostuda.“ „Cestu bez úhony by zvládl jen tank.“ Takové komentáře...

Kromě pokládky svrchní vrstvy asfaltu dojde i k úpravám krajnice, propustků a příkopů. Nebude pouze zrekonstruován zatím první úsek od křižovatky, kde bude probíhat rekonstrukce vodovodu. Tento úsek o délce asi 300 metrů bude zatím vynechán a dodělá se až po dokončení vodárenské akce.

Celá oprava silnice by měla být dokončena letos, ale je možné, že vzhledem k té délce budeme muset malou část dodělat v příštím roce. Budeme se ale snažit, aby byla dokončena celá letos,“ dodal Sviták.  

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky nesmí překročit 44,1 milionu korun.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky oprava, silnice, Frýdlantský výběžek, Dolní Oldříš, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dolní Oldříši a Arnolticích se dočkají opravené silnice ještě v tomto roce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.