Počasí dnes26 °C, zítra19 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Výstavba silnice z Turnova na Jičín se přiblížila. Přivaděč Zelený Háj má stanovisko EIA

Dlouhé roky očekávaná stavba silnice 35 z Turnova na Jičín se přiblížila. Jednou z podmínek budoucí výstavby bylo posouzení přivaděče Zelený Háj stanoviskem EIA. A to se nyní povedlo. Celá silnice je dlouhá 35 kilometrů a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) očekává cenu 23 miliard korun a začátek stavby v roce 2028.

Samotná nová silnice mezi Turnovem a Jičínem (Ohrazenice – Úlibice) získala kladné stanovisko už v roce 2021. Doteď se pak čekalo na stanovisko EIA přivaděče Zelený Háj. Ten povede od Žernova směrem na Semily.

„Hlavní trasa přeložky silnice I/35 Turnov – Úlibice, která propojí Liberecký a Královéhradecký kraj, se skládá ze čtyř úseků. Cílem nové silnice je nahradit stávající nevyhovující trasu. Úsek z Turnova do Jičína je aktuálně na trase silnice I/35 nejproblematičtějším,“ uvedla mluvčí ŘSD Libereckého kraje Kamila Zahálková.

Nový úsek silnice je dlouhý 35 kilometrů a ŘSD odhaduje náklady na její výstavbu na 23 miliard korun bez DPH. „Začít stavět by se mohlo v roce 2028,“ dodala mluvčí.

Přeložka silnice 35 mezi Turnovem a Úlibicemi by měla zlepšit a zrychlit spojení z Libereckého do sousedního Královéhradeckého a dál do Pardubického a Jihomoravského kraje a odvést tranzitní dopravu z obcí. Trasy byly původně tři, vybrána byla takzvaná severní, která z velké části kopíruje současnou silnici. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) má už stavba přeložky platný posudek vlivu na životní prostředí EIA, prošla schválením centrální komise 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky řsd, silnice, přivaděč, turnov, úlibice, semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba silnice z Turnova na Jičín se přiblížila. Přivaděč Zelený Háj má stanovisko EIA  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.