Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Po rychlostce se řítil s 3,44 promile alkoholu v krvi, na silnici ho držela svodidla

Neuvěřitelných 3,44 promile alkoholu měl v krvi 41 letý řidič, který jel počátkem minulého týdne po silnici I/35 z Liberce na Hodkovice nad Mohelkou. Jeho jízdu, kterou korigovala svodidla, ukončili dopravní policisté, kteří v té době na rychlostní silnici vyšetřovali nehodu.

„Na začátku minulého týdne byli v odpoledních hodinách operačním důstojníkem vysláni policisté z dopravního inspektorátu Liberec ke střetu dvou vozidel na silnici I/35 ve směru na Hodkovice nad Mohelkou. Během šetření uvedené dopravní nehody si policisté všimli jedoucího vozidla tmavé barvy typu SUV, které v jednu chvíli náhle změnilo směr jízdy vpravo až ke kovovým svodidlům, kde se v ten okamžik zvedl oblak prachu. Vozidlo se následně vrátilo zpět do jízdního pruhu, kdy nejistou kličkující jízdou pokračovalo dále. Přibližujícímu vozidlu tovární značky Hyundai se nepodařilo vyhnout ani reflexním kuželům, které viditelně označovaly místo dopravní nehody a jeden z nich přejelo,“ popisuje okolnosti jízdy policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Policisté proto řidiče vozidla zastavili a vyzvali ho k podrobení se dechové zkoušky. „Jedenačtyřicetiletý řidič krátce po šesté hodině večer nadýchal 3,44 promile alkoholu. Na vozidle byly také viditelné stopy po střetnutí se svodidly. Na místě byl muži odebrán řidičský průkaz a zakázaná další jízda,“ dodává policejní mluvčí.

Po zadokumentování celé události si řidič převzal Záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, policie, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po rychlostce se řítil s 3,44 promile alkoholu v krvi, na silnici ho držela svodidla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.