Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Semafory u jablonecké přehrady v novém režimu. Kvůli sběru dat poběží bez přerušení

Provozní režim semaforů na křižovatce Palackého – Riegrova - U Přehrady v Jablonci nad Nisou se mění. Dosud blikaly mimo dopravní špičku oranžově, nyní budou spuštěné denně od 6 do 20 hodin bez přerušení. Od 20. hodiny do 6. ranní bude platit režim červeného světla, který funguje jako zpomalovací semafor. Důvodem změny, která potrvá tři měsíce, je sběr dat.

„Úprava je součástí širšího plánu na optimalizaci dopravy ve městě. Hlavním důvodem změny je sběr dat o provozu na této křižovatce. Probíhat bude tři měsíce, během nichž se budou monitorovat počty a typy projíždějících vozidel. Na základě sebraných údajů bude možné lépe přizpůsobit nastavení semaforů tak, aby řízení plynulosti dopravy bylo efektivnější a aby se zvýšila bezpečnost zejména chodců,“ vysvětluje jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček (ODS).

Podle něj nebylo možné sbírat relevantní data dříve, protože v daném území probíhaly stavební práce a uzavírky, čímž by se výsledky monitoringu výrazně zkreslily. „Nyní, po dokončení většiny stavebních akcí, jsou podmínky pro získání přesných dat vhodné. Děkujeme občanům za pochopení a trpělivost, cílem změny je zlepšit dopravní situaci ve městě,“ uzavírá náměstek Roubíček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky semafory, doprava, Jablonec nad Nisou, sběr dat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory u jablonecké přehrady v novém režimu. Kvůli sběru dat poběží bez přerušení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.