Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Dvorská ulice v Liberci, hlavní přístupová cesta na Králův Háj, se dopravě otevře nejdřív 18. listopadu

O dva a půl měsíce později, než bylo původně plánováno, se v Liberci otevře dopravě Dvorská ulice, která je jednou ze dvou hlavních přístupových cest pro dopravu na sídliště Králův Háj. Dvorskou ulici uzavřela začátkem července havárie splaškové kanalizace. Původně měla uzavírka trvat jen do konce prázdnin, později město avizovalo její prodloužení do konce září. Ani tento termín se ale nestihne. Silnice se otevře nejdříve 18. listopadu.

„Stavba ve Dvorské ulici probíhá v režimu havárie. Jako první nastoupil zhotovitel na opravu splaškové kanalizace a vodovodu. Tato stavba nespadala do kompetence statutárního města Liberec, zajišťoval ji sám vlastník inženýrské sítě a nakonec trvala déle, než bylo původně avizováno. To zdrželo i následné práce v kompetenci Liberce,“ řekla už dříve mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Po splaškové kanalizaci teď práce výrazně prodlouží i kanalizace dešťová. „Dešťová kanalizace je v této ulici v takovém stavu, že je jí vlastně nutné znovu vybudovat. S tím jsme původně nepočítali. Havárie na splaškové kanalizaci měla navíc velmi špatný vliv i na podloží celé ulice, ve kterém voda vymlela dutiny zvané kaverny. Musíme tady proto přistoupit k plošné sanaci,“ vysvětlil náměstek primátora města Liberce Jiří Šolc (ANO). V podstatě bude nutné podloží zhutnit, což v současné době zajišťují nákladní auta s kamenivem. „Aby byla tato ulice pro příští století co se týče stability podloží v pořádku a mohly tu jezdit i těžké autobusy městské hromadné dopravy,“ dodává Jiří Šolc.

Kromě kanalizace a povrchu, kdy dlažební kostky nahradí asfalt, chce Liberec v rámci opravy Dvorské ulice zrekonstruovat i chodníky a autobusovou zastávku. Původní rozpočet na její opravu a modernizaci byl zhruba 10 milionů korun. „Práce na vybudování nové dešťové kanalizace a zhutnění podloží ale cenu navýší a to minimálně o 3 miliony korun. A to je v tuto chvíli předběžný, pracovní, a velmi hrubý odhad, který bude upřesňován na základě změnových listů,“ uzavřel Šolc.

V souvislosti s prodloužením prací se prodlužuje i termín objízdných tras městské hromadné dopravy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky doprava, uzavírka, kanalizace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorská ulice v Liberci, hlavní přístupová cesta na Králův Háj, se dopravě otevře nejdřív 18. listopadu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.