Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Jedenáctiletý cyklista nedal přednost autu a navíc jel bez helmy. Vyvázl se štěstím jen s povrchovým zraněním

O štěstí může mluvit jedenáctiletý chlapec, který jel minulý pátek v Jablonci nad Nisou z kopce od Mírového náměstí a nedal přednost osobnímu automobilu. Po střetu s ním upadl na vozovku, vyvázl ale naštěstí jen s lehkým povrchovým zraněním. A to přesto, že na kolo usedl bez cyklistické helmy.

„Teprve jedenáctiletý chlapec jel na svém jízdním kole z kopce ve směru od Mírového náměstí a nedal přednost řidiči s vozidlem Škoda Octavia, který ke křižovatce přijel z jeho pravé strany z ulice Soukenná.  Po následném střetu cyklista upadl na vozovku, přičemž utrpěl lehké povrchové zranění, které mu na místě ošetřila posádka Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje,“ popisuje událost policejní mluvčí Dagmar Sochorová s tím, že veškeré okolnosti této dopravní nehody šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou.

Chlapec neměl během jízdy nasazenou přilbu. „Bylo tedy opravdu velké štěstí, že při střetu s vozidlem neutrpěl žádné vážné zranění. Připomínáme všem rodičům, aby svým dětem na kolo pořídili cyklistickou přilbu, ale také to, aby dohlédli na její používání a své potomky bez ní na jízdním kole nenechali jezdit. Vždyť cyklisté jsou společně s chodci tou nejohroženější skupinou účastníků silničního provozu,“ dodává policejní mluvčí.

Bez helmy by podle ní neměl do silničního provozu vyjíždět ani dospělý cyklista, i když mu tuto povinnost zákon neukládá. „Tady si opravdu totiž stojí za to jen uvědomit skutečnost, že používáním přilby chrání cyklisté především sami sebe – svoje zdraví, svůj život. Nepodceňujte tedy používání cyklistických přileb nejen u svých dětí, ale i u sebe. Buďte svým dětem dobrým příkladem,“ uzavírá Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky doprava, cyklista, nehoda, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctiletý cyklista nedal přednost autu a navíc jel bez helmy. Vyvázl se štěstím jen s povrchovým zraněním  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.