Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Univerzitní koleje či Nové Vratislavice. Zastávky mění názvy

Jezdíte MHD? Pokud ano, tohle by vás mohlo zajímat. Šest zastávek změní od začátku školního roku své názvy. O změnu žádají dopravní podnik samotní cestující, ale například i Technická univerzita v Liberci. Ta navrhla přejmenovat zastávku Stodolní na Univerzitní koleje a pro zastávku Svobody doporučuje nový název Technická univerzita.

„Zajímavý přesun názvů nastane u zastávky Pivovar na tramvajových linkách 5 a 11, ta se totiž změní na zastávku Pivovarská, zatímco nynější Pivovarská na autobusové lince 59 dostane nový název Vinařská,“ uvedl náměstek primátora technickou správu majetku Tomáš Kysela.

Přejmenování se dotkne i dalších zastávek na tramvajových linkách: nynější Ústav sociální péče nově ponese aktuálnější název Sídliště Nové Vratislavice a zastávka Proseč škola, kde dnes poblíž už žádná škola nesídlí, dostane název Za tratí.

Všechny návrhy změn názvů zastávek posoudil jak Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, tak i Komise dopravní statutárního města Liberec. Přejmenování schválili na své poslední schůzi liberečtí radní.

Štítky Technická univerzita v Liberci, Stodolní ulice, Liberec, Proseč, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzitní koleje či Nové Vratislavice. Zastávky mění názvy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.