Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dopravu v Jablonci komplikují rozkopané ulice a chodníky

Dopravu v Jablonci nad Nisou komplikují rozkopané ulice a chodníky. Výkopy jsou na více než 50 místech po celém městě. Radnice letos do oprav komunikací a mostů dala 15 milionů korun, další desítky milionů investují správci sítí. Největší akcí je revitalizace zastaralé teplárenské sítě, jejíž první etapa za 95 milionů korun začala v červnu

Výkopové práce z důvodu pokládky či opravy plynovodu, vodovodu, kanalizace nebo elektrických kabelů komplikují život řidičům i chodcům. "V samotném centru města se kvůli bourání obchodního domu Jabloň začínají postupně odpojovat inženýrské sítě, práce se dotknou dopravy v okolních ulicích - Komenského, Generála Mrázka i Máchova," informovala mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová. Na místě obchodního domu by se ještě letos měla začít stavět moderní nákupní galerie s podzemním parkovištěm.

V Dlouhé ulici, která byla vloni rozkopaná kvůli rozsáhlé rekonstrukci kanalizace a vodovodu, letos kopou plynaři. Práce si vyžádají částečné či úplné uzavírky jednotlivých úseků. "Vloni nebylo možné sladit harmonogramy majitelů jednotlivých inženýrských sítí, a ani by se najednou do výkopů nevešli," vysvětlil vedoucí městské správy komunikací Pavel Kozák. Do zimy ale podle něj práce skončí a silnice dostane finální povrch. Na plynovodech se pracuje také ve Fügnerově ulici, Budovatelů, Poštovní, Puškinově, Panenské, Lesní nebo v Raisově. Práce by tam měly skončit do konce října.

V říjnu by měly skončit i práce na první etapě revitalizace teplárenské sítě, která se týká čtyř oblastí - Březová, Mechová, Boženy Němcové a Josefa Hory. Z nynějších výměníků se stanou moderní plynové kotelny, staví se i dvě nové výměníkové stanice a 24 předávacích stanic v jednotlivých domech. Buduje se také 1700 metrů rozvodů tepla a zhruba kilometr plynových přípojek. V příštím roce by pak měla navázat rozsáhlejší druhá etapa, náklady na ni se odhadují na dalších 150 milionů korun.

Už v září by měly skončit práce spojené s rekonstrukcí tramvajové trati. Provoz mezi Libercem a Jabloncem byl sice obnoven už v polovině července, podél trati v Jablonci se ale stále staví. Dokončují se opravy chodníku v Liberecké ulici a nový chodník přibude směrem k teplárně. Ve městě se opravuje také několik mostů - třeba v Luční ulici nebo silniční most ve staré Pražské. "V září začneme opravovat konstrukci mostu v Jánské ulici, který je v havarijním stavu," doplnil náměstek primátora Miloš Vele (ODS). Opravou procházejí i chodníky nebo zábradlí.

Zdroj: ČTK

Štítky chodník, Jablonec nad Nisou, oprava, Božena Němcová, Josef Hora, Miloš Vele, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Jablonci komplikují rozkopané ulice a chodníky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.