Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

SLEDUJEME: Malá školačka se v autobusu píchla o injekční jehlu

Znáte řetězové zprávy o injekčních stříkačkách v sedačkách MHD, které se šíří e-maily? V drtivé většině jde o vymyšlené poplašné zprávy, ne však vždy. Na injekční stříkačku si ve středu odpoledne sedla malá školačka, která jela autobusem linky číslo 25 ze školy se svou babičkou. Případem se teď zabývá policie i dopravní podnik.

K události došlo okolo čtvrté hodiny odpolední, kdy jela dívka z Ruprechtic do centra města. „Dcerka si sedla na sedadlo hned za řidičem, vlevo ve směru jízdy a škrábla se o nastraženou injekční jehlu v sedadle, záměrně prostrčenou v podsedáku,“ říká otec dívky.

Celou situaci nevědomky zkomplikoval jeden z cestujících, který injekční stříkačku vzal a odnesl neznámo kam. „Po veškerém obíhání vyšetření a záznamů u policie a dopravních podniků, se obracím sem (pozn. red.: na facebook) s prosbou, zda-li někdo pána neviděl, neslyšel někoho o tom mluvit, není-li pán na této sociální síti.. Potřebujeme popis, nebo bližší informace dané jehly,“ dodal tatínek. S jakýmikoliv informacemi se můžete obracet také na e-mail redakce@libereckadrbna.cz nebo na policejní linku 158. Muž podle všeho odjel z terminálu MHD směr Broumovská.

Řidič hrubě pochybil

Informaci o události redakci potvrdilo také vedení libereckého dopravního podniku. Podle mluvčí Martiny Poršové se jednalo o smluvní autobus společnosti BusLine. „Jde o zásadní pochybení řidiče, který měl podle příkazu dopravního ředitele, který platí od roku 2013, okamžitě kontaktovat dispečink, který by injekční stříkačku zajistil pro další zkoumání. Dopravní podnik se o události dozvěděl až od policie,“ doplnila mluvčí.

Právě dopravní podnik po podobné události, ke které došlo koncem roku 2013, zavedl speciální opatření. „Jde o mimořádnou událost, které se snažíme předcházet například důkladnými kontrolami sedaček a prostoru pro cestující. V žádném případě není možné, aby řidič událost nenahlásil na dispečink,“ řekla mluvčí.

Právě v listopadu 2013 na stejné lince nasedla na naštěstí nepoužitou injekční stříkačku nezletilá dívka. Řidič okamžitě dostal výpověď z pracovního poměru, jelikož nedodržel stanovené postupy. Poraněnou žákyni třetí třídy základní školy nechal odejít, aniž by přivolal záchrannou službu.

"Vzhledem k závažnosti celé události vedení společnosti prošetřilo chování řidiče bezprostředně po události a vzhledem k tomu, že řidič nepostupoval zcela v souladu s interní legislativou byla se zaměstnancem záležitost okamžitě řešena v pracovně právní rovině," popsala Martina Poršová.

Další informace k případu zjišťujeme

Štítky injekční stříkačka, dopravní společnost, policie, Ruprechtice, BusLine, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SLEDUJEME: Malá školačka se v autobusu píchla o injekční jehlu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.