Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V aleji mezi Raspenavou a Krásným Lesem havarovalo v sobotu další auto

Jedno lehké zranění si podle prvních informací vyžádala dnešní nehoda v aleji v Luhové ulici v Raspenavě. K ní došlo zhruba hodinu před polednem jen pár desítek metrů od místa zářijové tragické nehody, při které zemřel dvaapadesátiletý pohřešovaný muž z Děčínska. Právě místní vozová alej je jedna z těch, která má kvůli rekonstrukci silnice a nebezpečnosti stromů v těsné blízkosti vozovky, padnout.

Dnešní nehoda se naštěstí obešla bez vážných poranění. Řidič osobní Škody Fabia nejspíš neodhadl při jízdě ve směru od Raspenavy vzdálenost od stromů a do jednoho z nich naboural.

Tragické následky měla nehoda, ke které došlo v těchto místech 15. září. Řidič osobního vozu Daewoo Matiz s ústeckou registrační značkou tehdy havaroval při projíždění Novoměstské ulice do stromu a zůstal ve vozidle zaklíněný. "Při zjišťování totožnosti řidiče policisté zjistili, že se jedná o dvaapadesátiletého muže z Děčínska, po kterém bylo vyhlášeno pátrání jako po pohřešovaném," dodala mluvčí policie Vlasta Suchánková. Jeho zranění byla neslučitelná se životem.

Právě letité stromořadí, které si vyžádalo lidský život naposledy v září, má v dohledné době padnout. Podle starostů je alej nebezpečná. "Za posledních 20 let tam minimálně dva lidé zemřeli a stalo se několik vážných dopravních nehod," uvedl před nedávnem starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Za rizikový považuje průjezd úzkou silnicí třetí třídy i starosta Raspenavy Pavel Lžičař. "Nevejdou se tam ani dvě osobní auta," řekl. Tím, že asfalt končí až těsně u kmenů stromů a v zimě se silnice solí, jsou navíc stromy ve špatném stavu. "Už nyní je z původní aleje asi třetina stromů pryč," řekl Lžičař.

Místo vykácených stromů nechá kraj vysázet alej pouze po jedné straně. Pokud by se podařilo dohodnout s majiteli přilehlých pozemků, mohla by alej vyrůst i po druhé straně.

Foto Michael Daněk

Štítky alej, Raspenava, strom, silnice, Krásný Les, okres Děčín, Pavel Lžičař, Škoda Fabia, Dan Ramzer, Chevrolet Spark

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kryšpín

Onou ,popravdě, nešťastnou alejí jsem za 45 let,co mám řidičák projel nesčetněkrát a žádný strom jsem nikdy netrefil. Byl jsem i mladý a "závodník". Nesvádějme vše na stromy. Jsou prostě lidé , kteří se zabijí i na rovině , bez sněhu,letu,deště a bez alkoholu. Někteří lidé neměli nikdy dostat řidičák...vo tom to je !

Sobota, 7. listopadu 2015, 14:06Odpovědět

V aleji mezi Raspenavou a Krásným Lesem havarovalo v sobotu další auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.