Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Nová spojnice Liberce a Jablonce se začne stavět na jaře. Hotovo má být na konci roku 2018

Kdo jezdí pravidelně mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, určitě se při čtení téhle zprávy zaraduje. Podle ministra dopravy Dana Ťoka už nic nebrání zahájení výstavby nové silnice mezi Kunraticemi a Jabloncem nad Nisou. Stavba nové silnice by měla začít v březnu příštího roku a dokončení je plánováno na konec roku 2018.

„Současná spojnice obou měst je poplatná době, kdy vznikala,“ řekl televizi RTM plus při návštěvě Liberce ministr dopravy Dan Ťok a doplnil: „Lhůta pro podání protestu skončila a Ředitelství silnic a dálnic je připraveno podepsat smlouvu se zhotovitelem.“

Samotná stavba nového 2,5 kilometru dlouhého úseku začne hned po zimě. „Stavba začne v březnu 2016, předtím budou probíhat pouze přípravné práce, podle toho jak bude mírná zima. Objízdná trasa bude pravděpodobně vedena po silnici I/14 – přesně to určí speciální stavební úřad při rozhodnutí o uzavírce,“ dodala mluvčí ředitelství Nina Ledvinová.

Nová spojnice obou měst má podle posledních čísle vyjít na zhruba 300 milionů korun. Více něž dvoukilometrový úsek plánovaný od kruhového objezdu v Kunraticích na Lukášov bude téměř kompletně veden po trase současné silnice III/29024. Projekt počítá s téměř kilometrovým stoupacím pruhem, podchodem pro pěší a dvěma mosty přes údolí. V Lukášově pak bude muset vzniknout kruhový objezd. Pro autobusy bude u firmy Novoplastik zrekonstruována otočka autobusů včetně nástupiště a výstupiště.

Foto ŘSD

Štítky Jablonec nad Nisou, silnice, Liberec, Dan Ťok, Kunratice, Ředitelství silnic a dálnic, Lukášov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová spojnice Liberce a Jablonce se začne stavět na jaře. Hotovo má být na konci roku 2018  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.