Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Policie připravuje opatření na Jizerskou 50, dopravní podnik posílí spoje do Bedřichova

Zraky všech milovníků zimních sportů už tradičně začátkem ledna směřují k Jizerské 50, která se poběží o nadcházejícím víkendu. Do Bedřichova by mělo podle odhadů dorazit kolem 17 tisíc sportovních nadšenců. Samotný závod každoročně láká také zloděje, kteří se zaměřují na krádeže aut, lyží a další sportovní výbavy. Policie proto připravuje bezpečnostní opatření.

„Cílem je v co největší míře zabránit páchání trestné činnosti. Dále ve spolupráci s pořadateli a obecní policií budou policisté zajišťovat bezpečnost a plynulost silničního provozu a veřejný pořádek. Tuto činnost budou vykonávat nejen v samotném dějišti závodů, ale i v jeho okolí v době před jeho zahájením a po jeho ukončení,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Do bezpečnostního opatření budou zapojeni policisté pořádkové, dopravní a cizinecké policie i služby kriminální policie a vyšetřování. Ve společných hlídkách budou pravděpodobně s českými policisty i policisté z Polska.

Podobná opatření proběhla v Bedřichově i při minulém ročníku, kdy policisté nemuseli řešit žádný větší problém.

Řidiči, kteří o nadcházejícím víkendu plánují cestu do Bedřichova, by se měli připravit na možné dopravní komplikace. Stejně jako v minulých letech bude v sobotu a v neděli mezi 6:00 a 9:00 pro motoristy uzavřena silnice třetí třídy od křižovatky u České chalupy ke křižovatce v Bedřichově na Hrabětice u penzionu UKO.

Do Bedřichova se podle odhadů sjede 7 tisíc soutěžících a zhruba 10 tisíc diváků. Dopravní podnik proto posílí autobusové spoje z Liberce. Od liberecké Lokomotivy v Jablonecké ulici bude navíc jezdit speciální linka v půlhodinových intervalech. Všechny podstatné informace o kyvadlové dopravě do Bedřichova najdete ve speciálně vytvořené sekci na webu dopravního podniku.

PSALI JSME: Elitní kategorie pojede Jizerskou padesátku přes 50 kilometrů

Elitní skupina, sto mužů a 18 žen, odstartuje v neděli současně v 8:30. Vzhledem k tomu, že se pojede 15 kol na krátkém okruhu a úzké trati, tak závodníci, kteří budou v průběhu dostiženi o celé kolo, budou muset odstoupit. Pro rekreační běžce se nic nemění. Ti vzhledem k nedostatku sněhu, kvůli němuž se letošní ČEZ Jizerská 50 nemůže odjet na tradičním štrece z Bedřichova na Jizerku a zpět, absolvují trať okolo 16 km v blocích vždy s maximálně 400 závodníky. Část poběží už v pátek a další vlny v sobotu i v neděli.

Foto Jizerská 50

Štítky Bedřichov, policie, Jizerská padesátka, dopravní společnost, Cizinecká policie, Polsko, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie připravuje opatření na Jizerskou 50, dopravní podnik posílí spoje do Bedřichova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.